×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Kokostoppar

14 st
4 dl kokosflingor
200 g Coconut Spread

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kokosflingor och Coconut Spread till en smet. Forma till toppar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min tills de fått fin färg på ytan. Låt svalna och njut! 

 

Blåbärspannkakor

2 dl rismjöl
1 tsk Bakpulver
1 nypa Äkta vaniljpulver
1 nypa kardemumma
1 nypa Himalayan Crystal salt
1 msk Egg Replacer
1 msk Virgin Kokosolja
1 banan
2 dl vatten
1 dl blåbär 

Virgin Kokosolja
 till stekning.
Kokossirap till topping. 

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt banan, kokosolja och vatten, mixa i en matberedare till en slät smet. Värm stekpannan och lägg i en klick kokosolja. Stek pannkakorna på medelvärme, knappt 1 dl smet till varje pannkaka. Lägg några blåbär på pannkakan medan du steker den första sidan. Vänd och grädda tills klara. Ringla över kokossirap till servering. 

Rawghurt

4 små portioner

2,5 dl Cashewnötter, blötlagda
1 dl blåbär 1 Medjooldadlar, urkärnade
1/2 citron, saften
2 kapslar Probiotika
1 tsk Acaipulver
1 nypa Äkta Vaniljpulver
1 nypa salt
lite vatten så att knivarna i mixern snurrar  

Blötlägg Cashewnötter och ställ svalt över natten för att få bort svårsmälta enzymer. Sila bort vattnet och skölj nötterna ordentligt. Mixa med nytt vatten, dadlar, blåbär, citronsaft, vanilj och salt till en slät smet. Om den blir för tjock tillsätt lite mer vatten. Råkar den bli för lös blir det en perfekt drickrawghurt. Förvara i glasburk i kylen, hållbarhet ca. 4-5 dagar. Syran kommer bli mer framträdande ju längre den får stå.
Tips: Byt ut blåbären mot andra bär eller frukter.

Spirulinabars

16 st

6 Medjooldadlar, urkärnade
2 dl Cashewnötter
1⁄2 dl solrosfrön
1 msk Spirulina
1 tsk kanel
1⁄2 tsk ingefära, mald
1⁄2 äpple, rivet och urkramat
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Mixa alla ingredienser utom det rivna äpplet till en grov smet. Rör ner rivet äpple och tryck ut smeten i en plastfolieklädd form. Låt stå kallt och skär till bars. Förvara i kyl!  

 

Kokoskolatårta


 

12-14 bitar

2 burkar Kondenserad Kokosmjölk
2 st Kokoschoklad, 200 g
3 dl Krispig Granola
7 st Ekologiska Medjooldadlar, urkärnade 
en nypa Himalayan Crystal Salt
eventuellt 1-2 msk vatten

Raw Kakao till servering

Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i den krispiga granolan och mixa snabbt ihop den med dadlarna till en botten, det ska fortfarande vara lite bitar kvar och det gör inget om den är lite smulig. Botten stelnar när man kyler den. Tryck ut granolabotten i en springform, ca. 18 cm, och ställ i frysen medan du förbereder fyllningen. Häll kondenserad kokosmjölk i en kastrull och låt puttra på svag värme under omrörning i ca. 5 minuter. Tillsätt kokoschoklad och salt, rör tills chokladen smälts ordentligt. Rör hela tiden så att det inte fastnar i botten. Ta ut springformen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stelna, minst 1 timme (fyllningen ska vara krämig inte för hård). Pudra Raw Kakao över tårtan och servera.