×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Grön Amarantgröt med Spirulina och Baobab

2 portioner

Gröt:
1 dl amarantfrön
3 dl vatten
1 tsk Baobab
1/2 tsk Spirulina
1 klick Virgin kokosolja

Till servering:
Valfri nötmjölk
Äpple eller annan frukt, nötter, granola eller frön

Skölj Amarantfröna i hett vatten (för att ta bort eventuella bitterämnen). Låt Amarantfröna koka tillsammans med vattnet i ca 25 min. Fyll på mer vatten om det behövs. Blanda ner Babobab och Spirulina i kastrullen. Klicka i lite kokosolja och blanda runt. Servera med nötmjölk och toppa med äpple, rostade kokosflingor, granola eller nötter.

Gul Amarantgröt med Gurkmeja


 

 

2 portioner

Gröt:
1 dl amarantfrön
3 dl vatten
1 tsk Gurkmejapulver eller kryddmixen Golden Milk Latte –Gurkmeja, Lucuma & Kanel
1/ 2 tsk Ceylonkanel 
1 nypa Äkta vaniljpulver 
I klick Virgin kokosolja

Till servering:
Valfri nötmjölk
Eventuella bär, nötter eller frön

Skölj Amarantfröna i hett vatten (för att ta bort eventuella bitterämnen). Låt Amarantfröna koka tillsammans med vattnet i ca 25 min. Fyll på mer vatten om det behövs. Blanda ner gurkmeja, kanel och vanilj i kastrullen.  Klicka i lite kokosolja och blanda runt.  Servera med nötmjölk och toppa med färska bär, rostade kokosflingor, granola eller nötter.

Lätt Kokosknäck

 

En lätt och snabbkokad knäck – klar på några minuter! Två ingredienser till själva knäcken, sen kan du variera smaken genom att tillsätta olika kryddor. Vi använde ingefära, kardemumma och salt, men prova med vanilj, kanel eller lakritspulver och toppas med nötter,  kokos eller frön. Knäcken lossnar lätt från formen.

1 burk Kondenserad kokosmjölk
2 dl Kokossocker
½ dl hackade Ekologiska mandlar
Smaksätt eventuellt med exempelvis 1 krm torkad ingefära, 1 krm mald kardemumma och en nypa Himalayasalt 

Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning. Smaksätt med eventuella kryddor. Låt puttra i ca 8 min, under omrörning, tills knäcken släpper från botten i kastrullen. Klicka smeten i knäckformar och toppa med mandlar. 

Snabb Kokoskola


En lätt och snabbkokad kola som är klar på fem minuter, med endast två huvudingredienser! Variera smaken genom att använda olika kryddor så som ingefära, kardemumma, salt, vanilj, kanel eller lakritspulver och toppa med kokos, frön eller nötter. Lägg i knäckformar om du önskar en kolaknäck. En härligt seg kola med underbar kokossmak.

1 burk Kondenserad kokosmjölk
1 dl Kokossocker
½ dl Ekologiska mandlar, hackade
Smaksätt eventuellt med exempelvis 1 krm torkad ingefära, 1 krm mald kardemumma och en nypa Himalayasalt

Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning. Smaksätt med eventuella kryddor. Låt puttra i ca 5 min tills kolan släpper från botten i kastrullen. Häll kolan på ett ugnspapper och toppa med mandlar. Låt stelna och skär upp i bitar.

 

 

Grönkålschips med ACV

 

6 kvistar grönkål
1 msk Virgin kokosolja  eller  Neutral kokosolja
2 nypa Himalayasalt
3 msk Raw Äppelcidervinäger med moder 

Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och ta bort stjälkarna på grönkålen och lägg dem i en ugnsform eller på en plåt. Smält kokosoljan och fördela den över grönkålen, salta och massera kålen försiktigt. Häll på vinägern och blanda runt. Rosta dem i ugn i ca 45 min tills kålen är krispig.