×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Citronlemonad med Kombucha Ginger

ca 1 liter

ca 5 ekologiska citroner (storlek på citron och önskad citronsmak avgör antal)
ca 7 msk Ingefärssyrup
3 flaskor Kombucha Ginger (eller annan Kombucha smak)

Dekoration:
1-2 citroner
Isbitar

Pressa citronerna och blanda citronsaften med ingefärssyrup. Häll i Kombucha, häll sakta så att det inte skummar över. Rör om för att blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ingefärssyrup. Det ska ha en frisk smak av citron och ingefära i kombination med Kombuchans karaktäristiska drag. Lägg ner citronskivor och isbitar. Servera väl kyld en varm sommardag!

 

Kombuchaglass med hallon, lime och fläder

6-8 små glassar

1 flaska Kombucha – Hallon & Fläder
1/2 dl hallon, färska eller frysta
1/2 lime
ca. 12 myntablad (Det går också bra med citronmeliss)
Knippe fläderblommor (Hittar du ingen fläder så går det bra att utesluta den) 

Skär limen i små bitar. Fördela lime, lätt hackad mynta, fläderblomster och hallon i botten på pinnglassformarna. Fyll sedan formarna med Kombucha Hallon & Fläder. Se till att inte fylla formarna med vätska ända upp till kanten då den frysta vätskan expanderar. Sätt på tillhörande lock med glasspinne. Ställ i frysen i ca. 3-4 timmar. Njut av iskall och läskande isglass – som en drink på pinne!

Tips! Om du inte har glassformar kan du göra som vi. Använd små glas som tål att frysas och glasspinnar.

 

Krispiga Cocobites


 

2 portioner

1/2 blomkålshuvud

Smet:
1 dl kikärtsmjöl
1 dl vatten
1 msk Neutral Kokosolja, smält
1/2 tsk Himalayan Crystal Salt

Raw Kokoschips till panering

Sätt ungen på 175 grader. Dela blomkålen i små buketter och lägg ner i kokande vatten. Låt koka i 3-4 minuter. De ska vara lätt genomkokta. Häll av det kokande vattnet och spola hastigt med kallt vatten. Låt rinna av på papper eller en ren handduk. Blanda samman alla ingredienser till smeten. Doppa blomkålsbuketterna i smeten och rulla sedan i kokoschipsen. Lägg buketterna på en bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen i ca. 15 minuter eller tills de fått fin gyllenbrun färg. Ät direkt.

Tips! Servera tillsammans med chilimayo

Beet It – Rödbeta, Ingefära, Lime

3 päron
2 rödbetor
2 lime
2 cm ingefära
1 tsk açaipulver

Skölj ingredienserna och skär bort toppen och botten på rödbetorna. Skala limen och lägg alla grönsaker och frukter i en råsaftcentrifug och pressa till juice. Vispa ner blåbärs- eller açaipulvret i juicen.

Gör en fin kant på glaset genom att gnida in glaskanten i lite lime och doppa kanten i açaipulver.

 

Jordgubbs-Carpaccio

2 portioner

10-15 jordgubbar
2 msk Raw Äppelcidervinäger – med Moder
ca 1 tsk Kokossirap

Skär jordgubbarna i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Blanda Raw Äppelcidervinäger med Kokossirap, tillsätt mer kokossirap om du önskar en sötare smak. Ringla över jordgubbarna och låt det dra i ca. 30 minuter. Ät och njut!

Tips! Servera med Mandelglass Bourbon Vanilj.