×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Low carb Konjaknudlar med Coconut Aminos

Konjaknudlar har lågt kaloriinnehåll, är klara att ätas direkt och har en neutral smak. Smaksätt dem med en het marinad och servera tillsammans med en fräsch sallad –  mättande och försvinnande gott!

2 portioner

1 paket Konjaknudlar med morot eller spenat
3-4 msk Coconut Aminos
1/2 chili, hackad
1 cm ingefära, riven
1/2 avokado
Valfri sallad, exempelvis spenatblad, broccoli, ruccola och grönkål

Topping:
Furikake

Skölj konjaknudlarna noggrant i kallt vatten. Blanda coconut aminos med hackad chili och ingfära och vänd ner nudlarna. Låt dem ligga i marinaden i minst 15 minuter, ju längre tid desto mer smak. Blanda en sallad av valfria gröna blad och lägg de marinerade konjaknudlarna ovanpå. Servera med avokado och toppa med furikake – en härlig smakrik och fräsch sallad!

Rödbetssmoothie

En härligt röd smoothie full med näring. Rödbeta och jordgubb är en perfekt smakkombination som får styrka från ingefära – fin för ögat, god för kroppen!

1 glas

1/2 äpple, gärna grönt lite syrligare
1 msk Ekologiskt Rödbetspulver
1 dl (ca. 5 st stora) frysta jordgubbar 
2 cm färsk ingefära
1/2 avokado
1 skvätt citronsaft
2 dl vatten

Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät smoothie. Reglera mängden vatten efter önskad tjocklek på smoothien. 

Tips! Har du i mindre vatten blir det en tjockare smoothie som kan ätas med sked. God att toppa med lite granola, kokosflingor eller bär.

 

Fänkål & Äppelsallad med Senapsdressing

Gör en enkel senapsdressing och blanda med äpple och fänkål till en fräsch sallad. Underbart gott som röra på toppen av en grönsallad, som tillbehör till grillat eller som pålägg på en macka!

1 grönt äpple
1 liten fänkål
1 msk Ekologisk Senap med chili
2 msk Vegan Mayo

Dela och kärna ur äpplet. Skiva äpple och fänkål tunnt med hjälp av en mandolin eller kniv. Blanda samman senap med vegan mayo och vänd ner äppel- och fänkålsskivorna.

Tips! Krossa ärtchips och strö över salladen istället för krutonger. 

Kokos & Limetårta

 

Bjud på små söta tårtor med underbar smak av kokos och lime – en favorit!

4 små portioner

Botten
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 msk Virgin Kokosolja

Fyllning

1 burk Kondenserad Kokosmjölk, à 210 ml
2 st lime, zesten från 2 st och saften från 1 st
1/2 avokado
1 1/2 dl Coconut Butter
1 rejäl msk Virgin Kokosolja
2 nypor Ekologiskt Gurkmejapulver
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Topping
4 msk kokosflingor
1 nypa Ekologiskt Gurkmejapulver
Kokosgrädde, vispad
1 nypa Vaniljpulver

Blanda samman kokosflingor och kokosolja till en botten och tryck ut i fyra små portionsformar. Det gör inget om botten smular något. 
Lägg alla ingredienser till fyllningen i en mixer eller matberedare och mixa till en slät smet. Fördela fyllningen på kokosbottnarna och låt dem sedan stelna i kylen i ca. 20 minuter. Blanda kokosflingor med gurkmejapulver så att kokosflingorna färgas gula. Vispa upp kokoskrädde och smaksätt med vaniljpulver. Innan servering, toppa tårtorna med de gula kokosflingorna och en klick kokosgrädde – kokos och lime i perfekt kombination!

Tips! Gör dina egna kokosflingor genom att mixa kokoschips i mixern. För extra fint och gott resultat, toppa med  lite färsk mynta. 

Pekan & Kokostårta


6-8 bitar

Tårta:
5 st medjooldadlar, urkärnade
3 dl Bovetegranola Kakao & Kokos
1 burk Kondenserad Kokosmjölk, à 210 ml
1 burk Pekan & Kokos Spread, à 180 g
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Till servering:
Pekannötter
vispad kokosgrädde
1 nypa Vaniljpulver
färsk mynta

Tips! Ett färdigt kit med de ingredienser du behöver finns här: Pekan & Kokostårta -kit

Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i bovetegranola och mixa snabbt ihop till en botten. Det gör inget om det är lite bitar kvar. Tryck ut den i en springform, ca. 18 cm. Blanda sedan kondenserad kokosmjölk med pekan- och kokosspread till en jämn smet och häll över botten. Ställ in i kylen för att stelna i ca. en timme.

Dekorera med pekannötter och ringla eventuellt lite pekan & kokos spread över tårtan som dekoration. Servera tillsammans med vispad kokosgrädde smaksatt med lite vaniljpulver och eventuellt myntablad – både snyggt och gott!