×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Kokosfylld Ananas

Ca. 4 personer

1/2 färsk ananas
2 msk Coconut Butter
1 nypa Äkta Vaniljpulver
2 msk Cashewnötter, hackade
3 msk Kokoschips, naturella eller rostade
ca 1 msk Agavesirap

Sätt ugnen på 200 grader. Gröp ur den halva ananasen och blanda ananasbitarna med Coconut Butter och lite vaniljpulver. Lägg tillbaka fyllningen i ananasskalet. Hacka cashewnötterna grovt och strö på toppen tillsammans med kokoschips. Ringla över lite agave och sätt in  i ugnen, efter ca. 5 minuter kan övervärmen stängas av för att inte bränna kokosen. Låt stå i ugnen i ytterligare ca 5 minuter till ananasen är ljummen rakt igenom. Servera!

Tips! Servera med en kula Mandelglass.

Fågelbo av mörk choklad


 

Fina fågelbon av glasnudlar och choklad. Fyll dem med påskgodis, till exempel chokladdoppade hallon & blåbär, tranbär och kokos.

Glasnudlar 
Chokladkaka 80% kakao

Beroende på hur många fågelbon du vill göra anpassar du mängden glasnudlar och choklad.

Klä en eller flera skålar med plastfolie, skålens form blir  även fågelboets form.
Bryt glasnudlarna i mindre bitar och lägg i en separat skål. Smält chokladen över ett vattenbad och häll sedan den smälta chokladen över glasnudlarna. Blanda och se till att alla nudlar täcks av choklad. Klicka sedan chokladsmeten i den klädda skålen och tryck nudlarna längs med kanterna och forma en skål. Se till att vissa nudelstrån sticker upp lite längre än andra för att skapa en känsla av ett fågelbo. Klä utsidan på en mindre skål och placera den inuti det formade fågelboet, så att formen på boet bevaras när chokladen stelnar. Ställ kallt för att stelna. 

 

Rödbetssnittar

Snittar med underbar röd färg från rödbeta i god smakkombination med senap och ingefära, serveras på krispiga svarta sesamkex. Goda som tilltugg till drinken, på buffébordet eller som förrätt till middagen.

Ca 20 stycken 

1 stor rödbeta, skalad
2 msk Ingerfärssenap
1 salladslök, skivad
1 msk kapris
1 påse Svarta Sesamkex

Riv rödbetan på den grova sidan av ett rivjärn och blanda med ingefärssenap, salladslök och kapris. Servera som tilltugg på svarta sesamkex.

Mättande glutenfria våfflor

Glutenfria och veganska våfflor som är lika goda till dessert med kokosgrädde och färska bär som till lunch toppad med valfria grönsaker. Våfflan är mättande – en per person räcker.

4 våfflor
1 frp Glutenfri Brödmix – Bananbröd
ca 2 dl nötmjölk
ca 1,5 dl kallt vatten
Virgin Kokosolja, till gräddning

Till servering:
t.ex. Vispbar Kokosgrädde, 32% fett
t.ex. valfria bär
t.ex. Heavenly Spred – Hasselnöt & Choklad

Följ anvisningen enligt den glutenfria brödmixens förpackning, men tillsätt lite extra av vätskan och blanda till en våffelsmet. Värm upp våffeljärnet, klicka i lite kokosolja och grädda till våfflor. Servera våfflan medan den är varm.

ACV-Kokta Päron

 

2 stycken

2 fasta päron, gärna som har stjälken kvar
2, 5 dl Raw Granatäppelvinäger med Moder
1 stor bit ingefära
Vatten efter behov
1 Chokladkaka 80% kakao
1 dl Rostade Kokoschips, eller Naturella Koksochips

Skala päronen men behåll stjälken på toppen, de är fina och bra att lyfta päronen i. Häll vinägern i en mindre kastrull och lägg ner päronen. Skölj och skiva ingefäran och lägg i kastrullen. Fyll upp med vatten så det precis täcker päronen, ta därför en mindre kastrull. Låt päronen småputtra under lock tills de är mjuka i ca 20 min, testa med en potatissticka. Låt päronen därefter kallna i lagen. Lyft upp de kalla päronen och ställ dem på en tallrik medan du smälter chokladen i ett vattenbad. Ringla och bred på den smälta chokladen på päronen med en slickpott. Strö på kokoschipsen innan chokladen stelnar. Servera med en klick vispad kokosgrädde. En både fin och god dessert!

Tips! Lagen som är över kan du förvara i en kanna i kylen och dricka som måltidsdryck med mynta eller citron.