×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Lime och kokostryffel med matcha


Tryffel:
2 dl Kokosolja
1 dl Coconut butter
1/2 dl cacao butter
1/2 dl kokosmjölk (den tjocka delen)
1-2 msk a Raw Agavesirap
1 tsk Äkta vaniljpulver
zest och saft från 2 lime
ett par nypor Himalayan salt

Matcha till garnering

Smält Coconut butter och cacao butter i ett vattenbad. Mixa med resten av ingredienserna till tryffeln i en matberedare till en slät smet. Häll upp i en form och ställ in i kylen tills den är hård. Innan servering delar du tryffeln i bitar och pudrar över matcha.

Bedårande på alla sätt och vis!

Raw pepparkaka

8 Medjooldadlar
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosolja

Pepparkakskryddblandning:
2 msk ingefära, mald
2 msk kanel
1 msk kardemumma, mald
1 msk kryddnejlika, mald

Rödbetspulver att rulla i

Mixa dadlar, mandelmjöl, kokosolja och 2 tsk av pepparkakskryddan och mixa till en slät smet. Rulla i rödbetspulver eller hackade nötter och ställ in i kylen i minst 1 h innan servering.

Saffranskola med sötpotatis

2 dl Virgin Kokosolja
1 1/2 dl rostad sötpotatis
2 dl Kokossocker
4 msk Coconut Butter, smält
2 nypor Äkta Vaniljpulver
1 påse saffran
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Kokosflingor till garnering

Skär sötpotatisen i bitar och rosta i ugn tills den mjuknat. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smet. Lägg blandningen i en kastrull och koka på låg värme tills den kokat ihop till en kola. Gör kultestet. Häll upp kolasmeten i en bakplåtsklädd form och strössla över kokosflingor. Ställ in i kylen och låt svalna innan du skär upp och serverar.

Raw pepparkakstårta


 

Botten:
5 dl Raw bovetecrunch Ginger, apple & mullberry
10 medjooldadlar, urkärnade
2 tsk mald kanel
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Pepparkaksfyllning:
5 dl cashewnötter, blötlagda i 4 timmar
2 dl kokosgrädde
1.5 dl Virgin Kokosolja
3 msk Raw Agave Naturell
2 tsk kanel
2 tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
2 nypor Himalayan Crystal Salt

Lingonfyllning:
1.5 dl lingon, och lite extra till dekoration.
1 msk pepparkaksfyllning
1 msk Virgin Kokosolja

 

Botten:
Mixa dadlar till en smet i en matberedare. Blanda dadelsmeten med bovetecrunch, kanel och salt (i matberedare eller med händerna). Tryck ut botten i en springform med insidan klädd med bakplåtspapper i. Ställ i frysen medan du gör fyllningen.

Pepparkaksfyllning:
Mixa cashewnötter, kokosmjölk och kokosolja, till en slät smet i en mixer. Häll fyllningen i en skål och tillsätt agave, kanel, kardemumma, ingefära, och nejlika och salt. Smaka av och tillsätt mer kryddor ifall det behövs.

Lingonfyllningen:
Mixa alla ingredienserna till en slät smet.

Ta fram botten från ur frysen och häll i ett tunt lager av lingonfyllning i formen i. Häll sedan över hela pepparkaksfyllningen. Klicka resten av lingonfyllningen i på tårtan. Dra med en tandpetare i klickarna och ”swirla”l ett fint mönster. Titta på filmen för att se hur du ska göra.

Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Låt tina i ca 15 min innan servering. Toppa med resterande lingon.

Vegobiffmix – Burgare

Superenkla, snabba burgare!

Använd Vegobiffmix Cashew & Grönkål och till själva burgaren.
Supergott med Vegan Mayo och gucamole!