×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Vaniljpannacotta

Vegan vaniljpannacotta

6 portioner, 

2 dl kokosmjölk
1 dl mandelmjölk
1 1/2 msk björksocker
1/2 tsk agar agar
2 nypor Äkta vaniljpulver

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp på medelvärde. Sänk till låg värme och låt sjuda under omrörning i 1-2 minuter. Häll upp i portionsformar eller glas. Låt svalna och ställ i kylen i minst två timmar innan servering. Toppa med frukt eller färska bär. 

Äppelkompott med Matcha

Äppelkompott med matcha

2 portioner,
2 gröna äpplen, skalat och tärnat
1 dl vatten
1 nypa Äkta Vaniljpulver
2 nypor kardemumma
1 msk Virgin Kokosolja
1/2 – 1 tsk Matcha

Koka upp äppelbitarna i vattnet och tillsätt vanilj, kardemumma och kokosolja. Koka tills äppelbitarna mjuknat. Låt kompotten svalna och mixa sedan till en slät smet. Tillsätt matcha och mixa lite till. Häll upp i ett serveringsglas, toppa med raw vaniljsås och äppelskivor. Du kan också ställa in kompotten i frysen och äta den som glass. 

Läskande melonsorbet

2 portioner,

1 banan, fryst
1 honungsmelon, urgröpta fruktköttet, fryst
3 msk Coco Water
2 tsk Baobabpulver
saft från 1/2 lime
Gojibär till topping

Skiva och frys in bananen och honungsmelonen minst 4 h innan du ska göra glassen. Mixa alla ingredienser i en matberedare och servera sorben direkt.

Ice crame brownie

4 st Rawfood Brownie
1 msk vatten
1/2 paket Mandelglass Vanilj

Ställ fram glassen så att den hinner bli lite mjuk. Kör rawfood brownien tillsammans med vattnet i en matberedare tills du fått en deg. Tryck ut browniedegen i en muffinsform, det ska bli en botten. Fyll resten av muffinsformen med glass och låt stelna i frysen i ca 2 h. (Om det blir browniedeg kvar efter så kan du antingen rulla dem till goda rawfoodbrownie-bollar eller plasta in den och förvara i kylskåpet så kan du göra fler ice cream brownies.) Avnjut med en kopp maskroskaffe. 

 

Raw Vaniljsås

Raw Vaniljsås

6 portioner,
4 dl Ekologiska Cashewnötter, blötlagda i minst 4 h 
5 st Medjooldadlar, urkärnade
3-5 dl vatten, anpassa mängd efter önskad konsistens
1/2 tsk Äkta Vaniljpulver
2 nypor Himalayan Crystal Salt 

Mixa alla ingredienser i en matberedare/ Vitamixer. Häll såsen över en god rabarberkompott, äppelpaj eller direkt över fruktsalladen.