×

Pepstop

Beet It – Rödbeta, Ingefära, Lime

Renée Voltaire, 2 juni 2017

3 päron
2 rödbetor
2 lime
2 cm ingefära
1 tsk açaipulver

Skölj ingredienserna och skär bort toppen och botten på rödbetorna. Skala limen och lägg alla grönsaker och frukter i en råsaftcentrifug och pressa till juice. Vispa ner blåbärs- eller açaipulvret i juicen.

Gör en fin kant på glaset genom att gnida in glaskanten i lite lime och doppa kanten i açaipulver.

 

Jordgubbs-Carpaccio

Renée Voltaire, 31 maj 2017

2 portioner

10-15 jordgubbar
2 msk Raw Äppelcidervinäger – med Moder
ca 1 tsk Kokossirap

Skär jordgubbarna i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Blanda Raw Äppelcidervinäger med Kokossirap, tillsätt mer kokossirap om du önskar en sötare smak. Ringla över jordgubbarna och låt det dra i ca. 30 minuter. Ät och njut!

Tips! Servera med Mandelglass Bourbon Vanilj.

Blommig Kokosceviche

Renée Voltaire, 24 maj 2017

4 portioner

1/3 gurka
2 tomater
2 salladslökar
1 avokado
1/3 röd chilifrukt (kärna ur om du önskar en mildare smak)
1 kruka finhackad koriander
2 dl Raw Kokoschips
1 lime, zest och saft
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Skär gurka, tomater, avokado och salladslök i små bitar och lägg i en stor skål. Finhacka chili och koriander och lägg i skålen med de övriga grönsakerna.  Tillsätt lime och kokoschips och blanda ihop, smaka av med salt. En både vacker och god förrätt som kommer göra succé på festen. 

Tips! Servera i halverade kokosnötter och dekorera med ätliga blommor, t.ex. ringblommor eller viol. 

Algbowl med tamaristekt portobello

Renée Voltaire, 22 maj 2017

 
2 portioner

1/2 dl Arame Alger
2-3 grönkålsblad
1 broccolibukett
75 g sockerärtor
2-3 salladslökar
50 g shiitake
1 portobello
1 msk Tamari
1/2 zucchin
1 avokado, skalad och urkärnad 
2 msk Furikake
1/2 dl Rostade Algchips Nori
1 knippe koriander, hackad

Dressing:

Färsk röd chili, finhackad, efter smak
1 knippe koriander
1/2 dl Tamari
1 lime, saften
1 tsk Raw Agave Naturell

Börja med dressingen. Finhacka chilin, (kärna ur chilifrukten för en mildare smak), finhacka koriandern och blanda ihop med tamari, limesaft och agave.

Blötlägg algerna i ca 10 minuter. Gör under tiden iordning resten av salladen. Skär broccoli, grönkål, sockerärtor och salladslök i mindre bitar och blanda ihop till en sallad. Skiva portobellosvampen och doppa den i tamari. Stek den hastigt i en stekpanna och blanda ner shiitakesvampen mot slutet. Svarva zucchinin och blanda med de blötlagda algerna. Om du inte har en grönsakssvarv, gör remsor av zucchini med hjälp av en potatisskalare. Lägg upp salladen i två portionsskålar. Lägg på den stekta svampen och algerna med zucchinin. Toppa med avokado, furikake, algchips och koriander. Servera med dressingen.

Sesamsnittar med rödbetshummus & misospread

Renée Voltaire, 19 maj 2017

1 påse Svarta Sesamkex
1 påse Vita Sesamkex

Rödbetshummus

1 burk kokta kikärtor (à 400g)
3 rödbetor, kokta och skalade
4 msk olivolja extra virgin
1-2 msk White Sesame Tahini
1 msk citronsaft

Himalayan Crystal Salt 
Svartpeppar

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät hummus, salta och peppra efter smak. 

Misospread

1 gul lök
150 g shiitakesvamp
70 g Ekologiska Mandlar, blötlagda minst 5 timmar
2 msk rapsolja
2 msk Tamari
2 påsar Snabbmiso

Skär löken i bitar. Fräs sedan lök och shiitake i oljan tills löken blivit mjuk men inte tagit färg. Häll av blötläggningsvattnen och skölj mandlarna. Lägg lök- och shiitakefräset i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser och mixa slätt.

Bred rödbetshummus och misospread på sesamkexen. Toppa med vackra örter och groddar som tex koriander, shisokrasse och rödbetsgroddar.