×

Pepstop

Blåbärspannkakor

Renée Voltaire, 10 februari 2017

2 dl rismjöl
1 tsk Bakpulver
1 nypa Äkta vaniljpulver
1 nypa kardemumma
1 nypa Himalayan Crystal salt
1 msk Egg Replacer
1 msk Virgin Kokosolja
1 banan
2 dl vatten
1 dl blåbär 

Virgin Kokosolja
 till stekning.
Kokossirap till topping. 

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt banan, kokosolja och vatten, mixa i en matberedare till en slät smet. Värm stekpannan och lägg i en klick kokosolja. Stek pannkakorna på medelvärme, knappt 1 dl smet till varje pannkaka. Lägg några blåbär på pannkakan medan du steker den första sidan. Vänd och grädda tills klara. Ringla över kokossirap till servering. 

Rawghurt

Renée Voltaire,

4 små portioner

2,5 dl Cashewnötter, blötlagda
1 dl blåbär 1 Medjooldadlar, urkärnade
1/2 citron, saften
2 kapslar Probiotika
1 tsk Acaipulver
1 nypa Äkta Vaniljpulver
1 nypa salt
lite vatten så att knivarna i mixern snurrar  

Blötlägg Cashewnötter och ställ svalt över natten för att få bort svårsmälta enzymer. Sila bort vattnet och skölj nötterna ordentligt. Mixa med nytt vatten, dadlar, blåbär, citronsaft, vanilj och salt till en slät smet. Om den blir för tjock tillsätt lite mer vatten. Råkar den bli för lös blir det en perfekt drickrawghurt. Förvara i glasburk i kylen, hållbarhet ca. 4-5 dagar. Syran kommer bli mer framträdande ju längre den får stå.
Tips: Byt ut blåbären mot andra bär eller frukter.

Kokoskolatårta

Renée Voltaire, 27 januari 2017


 

12-14 bitar

2 burkar Kondenserad Kokosmjölk
2 st Kokoschoklad, 200 g
3 dl Krispig Granola
7 st Ekologiska Medjooldadlar, urkärnade 
en nypa Himalayan Crystal Salt
eventuellt 1-2 msk vatten

Raw Kakao till servering

Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i den krispiga granolan och mixa snabbt ihop den med dadlarna till en botten, det ska fortfarande vara lite bitar kvar och det gör inget om den är lite smulig. Botten stelnar när man kyler den. Tryck ut granolabotten i en springform, ca. 18 cm, och ställ i frysen medan du förbereder fyllningen. Häll kondenserad kokosmjölk i en kastrull och låt puttra på svag värme under omrörning i ca. 5 minuter. Tillsätt kokoschoklad och salt, rör tills chokladen smälts ordentligt. Rör hela tiden så att det inte fastnar i botten. Ta ut springformen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stelna, minst 1 timme (fyllningen ska vara krämig inte för hård). Pudra Raw Kakao över tårtan och servera. 

 

Raw pepparkaka

Renée Voltaire, 30 november 2016

8 Medjooldadlar
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosolja

Pepparkakskryddblandning:
2 msk ingefära, mald
2 msk kanel
1 msk kardemumma, mald
1 msk kryddnejlika, mald

Rödbetspulver att rulla i

Mixa dadlar, mandelmjöl, kokosolja och 2 tsk av pepparkakskryddan och mixa till en slät smet. Rulla i rödbetspulver eller hackade nötter och ställ in i kylen i minst 1 h innan servering.

Vegobiffmix – Burgare

Renée Voltaire, 9 november 2016

Superenkla, snabba burgare!

Använd Vegobiffmix Cashew & Grönkål och till själva burgaren.
Supergott med Vegan Mayo och gucamole!