×

Pepstop

Vegansk Vongole med pistagenötter och svarvad kålrot

Renée Voltaire, 29 juni 2017

4 portioner

4 st små kronärtskockor, färska 
1 nypa Arame Alger, ca. 1 msk efter blötläggning
olivolja till stekning
1/2 gul lök
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1/2 st röd chili, finhackad
2 dl vitt vin
1 msk Lantbuljong
1 kruka hackad persilja
1 dl salta pistagenötter med skal
1 st kålrot, svarvad

Börja med att koka kronärtskockorna mjuka i vatten i ca. 30 minuter. Plocka därefter bort de yttersta bladen på kronärtskockorna och skär bort stammen så att du har det så kallade ”hjärtat” kvar. Dela i mindre bitar. Blötlägg algerna i vatten i ca. 10 minuter.

Finhacka den gula löken och fräs i rikligt med olivolja tills den mjuknat men inte fått färg. Tillsätt den hackade vitlöken och chilin och låt fräsa med en liten stund. Häll bort blötläggningsvattnet från algerna och tillsätt alger, kronärtskockshjärtan, vitt vin och lantbuljong. Låt puttra i ca. 5-10 minuter.

Skala och svarva under tiden kålroten till ”spaghetti” med hjälp av en grönsakssvarv.  Det går även bra att använda andra grönsaker och rotfrukter som tex, sötpotatis och zucchini. Vänd ner den svarvade kålroten och pistagenötterna i pannan och låt puttra med i ytterligare någon minut. Tillsätt persiljan, servera och njut! 

Tips! Här hittar du all utrustning för att skiva och strimla maten.

 

Beet It – Rödbeta, Ingefära, Lime

Renée Voltaire, 2 juni 2017

3 päron
2 rödbetor
2 lime
2 cm ingefära
1 tsk açaipulver

Skölj ingredienserna och skär bort toppen och botten på rödbetorna. Skala limen och lägg alla grönsaker och frukter i en råsaftcentrifug och pressa till juice. Vispa ner blåbärs- eller açaipulvret i juicen.

Gör en fin kant på glaset genom att gnida in glaskanten i lite lime och doppa kanten i açaipulver.

 

Jordgubbs-Carpaccio

Renée Voltaire, 31 maj 2017

2 portioner

10-15 jordgubbar
2 msk Raw Äppelcidervinäger – med Moder
ca 1 tsk Kokossirap

Skär jordgubbarna i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Blanda Raw Äppelcidervinäger med Kokossirap, tillsätt mer kokossirap om du önskar en sötare smak. Ringla över jordgubbarna och låt det dra i ca. 30 minuter. Ät och njut!

Tips! Servera med Mandelglass Bourbon Vanilj.

Blommig Kokosceviche

Renée Voltaire, 24 maj 2017

4 portioner

1/3 gurka
2 tomater
2 salladslökar
1 avokado
1/3 röd chilifrukt (kärna ur om du önskar en mildare smak)
1 kruka finhackad koriander
2 dl Raw Kokoschips
1 lime, zest och saft
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Skär gurka, tomater, avokado och salladslök i små bitar och lägg i en stor skål. Finhacka chili och koriander och lägg i skålen med de övriga grönsakerna.  Tillsätt lime och kokoschips och blanda ihop, smaka av med salt. En både vacker och god förrätt som kommer göra succé på festen. 

Tips! Servera i halverade kokosnötter och dekorera med ätliga blommor, t.ex. ringblommor eller viol. 

Algbowl med tamaristekt portobello

Renée Voltaire, 22 maj 2017

 
2 portioner

1/2 dl Arame Alger
2-3 grönkålsblad
1 broccolibukett
75 g sockerärtor
2-3 salladslökar
50 g shiitake
1 portobello
1 msk Tamari
1/2 zucchin
1 avokado, skalad och urkärnad 
2 msk Furikake
1/2 dl Rostade Algchips Nori
1 knippe koriander, hackad

Dressing:

Färsk röd chili, finhackad, efter smak
1 knippe koriander
1/2 dl Tamari
1 lime, saften
1 tsk Raw Agave Naturell

Börja med dressingen. Finhacka chilin, (kärna ur chilifrukten för en mildare smak), finhacka koriandern och blanda ihop med tamari, limesaft och agave.

Blötlägg algerna i ca 10 minuter. Gör under tiden iordning resten av salladen. Skär broccoli, grönkål, sockerärtor och salladslök i mindre bitar och blanda ihop till en sallad. Skiva portobellosvampen och doppa den i tamari. Stek den hastigt i en stekpanna och blanda ner shiitakesvampen mot slutet. Svarva zucchinin och blanda med de blötlagda algerna. Om du inte har en grönsakssvarv, gör remsor av zucchini med hjälp av en potatisskalare. Lägg upp salladen i två portionsskålar. Lägg på den stekta svampen och algerna med zucchinin. Toppa med avokado, furikake, algchips och koriander. Servera med dressingen.