×

Pepstop

Bovetebars

Renée Voltaire, 20 juli 2016

1/2 dl My Sweet Honey
1/2 dl Mandelsmör
2 nypor Himalayan Crystal Salt
1 dl Medjooldadlar
1,5 dl Ekologiskt Bovete, groddat
1dl Ekologiska Mandlar

Smält honungen tillsammans med mandelsmör och salt i en kastrull. Mixa dadlarna till en smet i en matberedare. Tillsätt bovete och mixa igen. Om dadlarna är riktigt klibbiga kan det vara lättare att använda händerna. Addera mandlarna och honungssmeten i matberedaren och kör lite till, alt. blanda lite till med händerna. Forma en boll och tryck ut till en platt, 4-5cm hög, rektangulär kaka på ett bakplåtspapper. Skär upp bitar och ställ in i kylen så att den svalnar. Sververa och njut!

Rabarberkompott med jordgubbar

Renée Voltaire, 6 juli 2016

2 stora rabarber
5 jordgubbar
2 nypor Äkta vaniljpulver
1 msk Raw Agave Naturell 
1/2 msk vatten
1/2 tsk kardemumma
2 msk Chiafrön

Skölj och skär rabarbern i små bitar samt rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Lägg ner i en kastrull. Addera vaniljpulver, agave, vatten och kardemumma. Koka upp på spisen tills rabarbern blivit mjuk. Blanda ner chiafrön och ställ in i kylen för att svala och ät den tillsammans med mandelmjölk. Kompotten är även god att äta varm tillsammans med några skopor vaniljglass. 

Banankaka – saftig banankaka med kokos och ingefära

Renée Voltaire, 18 januari 2016

12 bitar
6 dl glutenfri mjölmix ( se nedan )
2 dl kokoschips  
3 ½ tsk bakpulver
3 tsk ingefära, mald
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma, nystött
2 nypor salt
1 nypa muskot
1 nypa vaniljpulver
5 msk kokosolja, smält i vattenbad
4 bananer, mogna
2 dl mandelmjölk
1 ”linfröägg” ( blanda 1 msk linfrömjöl med 2,5 msk vatten)
½ dl kokossocker
 
Glutenfri mjölmix 3 dl
1,5 dl rismjöl
1,5 dl bovetemjöl
1,5 msk tapioka 

 

Sätt ugnen på 175°C. Blanda mjöl, kokoschips (spara ett par matskedar till topping), bakpulver och kryddor. Mixa kokosolja, tre av bananerna, mandelmjölk, linfröägg och kokossocker i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i banansmeten och häll i en brödform klädd med bakplåtspapper. Skiva den sista bananen på längden och lägg på kakan. Strö över resten av kokoschipsen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills kakan fått fin färg och börjat släppa från kanten. Låt svalna på galler.

Banankakan är godast när den är saftig, grädda inte för länge. Känn med en sticka så märker du när den är klar.

Nyårstips! Rawbiff

Renée Voltaire, 29 december 2015

Vackert röda och lättgjorda rawbiffar
Ca 8 stycken

4 st rödbetor
1 avokado
2-3 matskedar Ekologisk senap
1 rödlök
1 matsked kapris, avrunnen
½ matsked shiso, helst picklad men torkad går också bra
1 kryddmått svartpeppar
8 shisoblad, eller något annat salladsblad!

 

Riv rödbeta och lök grovt. Mosa avokadon och mixa den med senapen och löken.
Blanda i övriga ingredienser i avokadosmeten och vänd sedan ner de rivna rödbetorna
Forma biffarna och servera dem på salladsblad. Garnera med kapris.

 

 

Granola med chiafrön, mullbär och gojibär

Renée Voltaire, 25 september 2015

Det är enkelt och roligt att göra sin egen granola och då får du den dessutom precis som du själv vill! Gör din granola glutenfri genom att använda glutenfria havregryn. I receptet nedan har vi boostat granolan med chiafrön, mullbär och gojibär, men du kan självklart använda andra superfoods och torkad frukt som dadlar, aprikoser, frystorkade äpplen, hallon eller blåbär. Starta dagen med en Lovely Morning!

Granola med chiafrön, mullbär och gojibär, ca 10 dl

6 dl havregryn (glutenfria)
1,5 dl Ekologiska Cashewbitar
1,5 dl Raw Kokoschips
3/4 dl Chiafrön
1 dl färskpressad äppeljuice
1,5 tsk kardemumma
1,5 tsk kanel
1 tsk Äkta Vaniljpulver
5 msk Neutral Kokosolja
2 msk vatten
1/2 dl pumpafrön
1 dl Mullbär
1/2 dl Gojibär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda havregryn, cashewnötter, kokoschips och chiafrön i en bunke.
3. Rör ihop äppeljuice, kardemumma, kanel, vaniljpulver, kokosolja och vatten. Ringla över havregrynsblandningen och blanda väl. 
4. Fördela granolan på en bakplåtspapperklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut plåten och rör om då och då, så att den inte blir bränd. 
5. Ta ut granolan och låt svalna.
6. Rör ner pumpafrön, mullbär och gojibär. Förvara i en burk med tättslutande lock så håller sig granolan i ca 2-3 veckor.   

  simply delicious  family friendly