Pulled Jackfruit

4-6 portioner

Vegansk med mycket smak – go vegan meat!

Det här receptet får en att häpna, även de mest kräsna små familjemedlemmarna som instinktivt rynkar på näsan om det inte serveras animaliskt. Lika gott i pitabröd som på toppen av sallad eller tillsammans med ett gott ris. Perfekt som topping även på en grönsaksgryta för en ”köttig” konsistens.

Ingredienser

Gör så här

  1. Häll bort spadet från jackfrukten, skölj i kallt vatten och skiva bitarna.
  2. Hetta upp en panna med kokosolja och stek lök tillsammans med ingefära tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt kokssocker och låt sockret smälta i pannan.
  4. Tillsätt jackfrukten, äppelcidervinäger, tamari, coconut aminos, tomatpuré och buljong. Tryck till jackfrukten med en slev så att den delar sig i mindre delar och ”trådar” sig lite.
  5. Pressa i vitlök och lime och blanda samman.
  6. Låt puttra en stund så smaken tas upp av jackfrukten, tillsätt lite vatten efter behov.
  7. Addera paprika och selleri och vänd runt.
  8. Servera i ett pitabröd eller i ett salladsblad med rödkålsallad och morot eller tillsammans med ett gott ris. Toppa med Krämig Balsamvinäger.