Krispiga Cocobites / “Blomkålsnuggets”

2 portioner

Underbart goda och krispiga blomkålsbuketter som panerats i kokoschips!

Veganska och glutenfria "blomkålsnuggets" som är lätta att göra. Gott krispiga på utsidan och mjukt goda på insidan. Dippa dem i chilimayo eller servera dem tillsammans med en krispig sallad!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela blomkålen i små buketter och lägg ner i kokande vatten. Låt koka i 3-4 minuter. De ska vara lätt genomkokta. Häll av det kokande vattnet och spola hastigt med kallt vatten. Låt rinna av på papper eller en ren handduk.
  3. Blanda samman alla ingredienser till smeten. Doppa blomkålsbuketterna i smeten och rulla sedan i kokoschipsen. Lägg buketterna på en bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen i ca. 15 minuter eller tills de fåt fin gyllenbrun färg. Ät direkt och servera tillsammans med chilimayo.