Granolabites

ca.12 st

Glutenfria och veganska bites med granola och nötspread!

Bites som har allt – de är både krispiga, lite sega och smälter i munnen. Försvinnande goda!

Gör så här

  1. Klä en liten form (ca. 15x11 cm) med bakplåtspapper.
  2. Häll agave, kokossocker och kokosolja i en kastrull och låt puttra på låg värme tills kokossockret har smält (ca 2 min). Obs! kokar du för länge kommer kolan bli hård och svår att äta.
  3. Vänd ner granolan i kolablandningen.
  4. Häll hälften av granolakolan i formen och tryck ut den i botten med en sked.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt nötspread i chokladen och rör till en jämn smet.
  6. Häll choklad- och nötspreadsblandningen över granolabottnen i formen.
  7. Toppa med resterande granolakola och ställ in i kylen för att stelna.
  8. Skär i små rutor och servera.
  9. Förvara i kylen.