×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Tahinidressing med Ingefärssenap

2 msk White Sesame Tahini
½ dl vatten
1 tsk Raw Äppelcidervinäger med Moder
1 msk Ingefärssenap
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Rör ihop tahini och vatten i en skål så att de blandar sig väl. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med Ingefärssenap och lite salt. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Tahinidressing med Coconut Aminos

2 msk White Sesame Tahini
½ dl vatten
1 tsk Raw äppelcidervinäger med moder
1 msk Coconut Aminos
1 nypa Himalayan Crystal Salt 

Rör ihop tahini och vatten i en skål så att det blandar sig väl. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med Coconut Aminos och lite salt. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Gurkmejalatte

 

En kopp Gurkmejalatte, eller Golden Milk, smaksatt med Ceylonkanel och Lucuma är mättande och gott när som helst på dagen. Antioxidanten kurkumin, som finns naturligt i gurkmeja, färgar drycken gyllengul och tillsammans med Ceylonkanel verkar den antiinflammatoriskt i kroppen. Gurkmejalatte är lika god varm som kall. Blanda kryddorna i valfri nötmjölk, välj din favorit.

1 kopp:
1-2 tsk Gurkmejalattepulver
2 dl valfri nötmjölk, osötad

Värm nötmjölken i en kastrull på svag värme under omrörning tillsammans med kryddmixen Gurkmejalatte. Rör hela tiden så att mjölken inte bränner fast. Vispa nötmjölken med en lattevisp om du vill ha ett fint skum på toppen. Servera drycken varm.
Önskas en kall gurkmejalatte blandar du Gurkmejalattepulvret direkt i valfri nötmjölk.

Tips! Blanda ut mjölken med lite vatten om du önskar en tunnare dryck. Gurkmejalatte är även gott som te, blanda Gurkmejalattepulvret direkt i hett vatten.

Banan- & Äppelplättar med Gurkmejalatte

 ca. 8 plättar

2 mogna bananer (övermogna bananer är perfekta att använda)
1 stort äpple
1 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanle & Lucuma
1 dl bovetemjöl
1 tsk Raw äppelcidervinäger med Moder
½ tsk bakpulver
Neutral Kokosolja, till stekning 

Skala och mosa bananerna med en gaffel. Riv äpplet på grova sidan av ett rivjärn och blanda med de mosade bananerna. Rör i bovetemjöl, äpplecidervinäger,  bakpulver samt kryddmixen Gurkmejalatte. Blanda allt till en smet. Hetta upp en stekpanna med en klick kokosolja och stek plättarna på medelhög temperatur. Servera med exempelvis färska bär, kokoschips och Heavenly Spread – Hasselnöt & Choklad

Rostad gul rotselleri

1 liten Rotselleri
1 msk Ekologiskt Gurkmejapulver
2 nypor Himalayan Crystal Salt
1 msk Virgin Kokosolja

Skala och skär rotsellerin i stavar. Lägg rotsellerin i en ugnsfast form och krydda med gurkmeja och salt. Klicka på kokosolja och rosta i ugn, i 200 grader i ca 20 min. Vänd runt rotsellerin efter ca 10 min. Servera den gula rotsellerin varm eller kall som tillbehör, eller blanda med en sallad.