×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Rabarberkompott med jordgubbar

2 stora rabarber
5 jordgubbar
2 nypor Äkta vaniljpulver
1 msk Raw Agave Naturell 
1/2 msk vatten
1/2 tsk kardemumma
2 msk Chiafrön

Skölj och skär rabarbern i små bitar samt rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Lägg ner i en kastrull. Addera vaniljpulver, agave, vatten och kardemumma. Koka upp på spisen tills rabarbern blivit mjuk. Blanda ner chiafrön och ställ in i kylen för att svala och ät den tillsammans med mandelmjölk. Kompotten är även god att äta varm tillsammans med några skopor vaniljglass. 

Syrlig myntalemonade

myta lemonad
4 personer,
 
2 krukor mynta
2 msk Yuzu
1/2 ananas, riven
saften från 3 citroner
Is och en tunn skiva ananas till garnering
Häll ner 2 dl av kokosvattnet i en matberedare tillsammans med myntan och mixa tills myntan är i små bitar. Tillsätt resten av kokosvattnet, yuzu, den rivna anasen och citronsaften och mixa igen. Häll upp i glas och lägg ner lite is i glasen. Skär tunna triangelbitar av ananasen som finns kvar och dekorera glasen med.

Uppfriskande isglass

Baobabisglass

2 dl ananas, riven
5 dl Coco Water
3 msk Baobabpulver
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Lägg ner en jordgubbs – eller kiwibit i glassformen och häll upp glassaften, ställ in i frysen i minst 4 h.

Veggiewurst med syrlig coleslaw och rawfoodkex

veggiewurst

ca 7 st korvar,

1 Veggie Burgers Cashewnötter, Gojibär & Arame
1 dl vatten
1/2 riven zucchini
2 msk olivolja, till stekning
2 dl vitkål, riven
2 dl morötter, riven
2 dl Vegan Mayo
2 msk Picklad Ingefära
7 st Rawfoodkex Tomat & Paprika

Blanda veggimixen med vatten och den rivna zucchinin. Låt svälla i ca 10 min och forma smeten till korvar. Stek i panna på medeltemperatur tills de är helt genomstekta. Blanda vitkål, morötter, vegan mayo och picklad ingefära i en skål. Servera korven på ett rawfoodkex tillsammans med coleslaw.

Limecurd matcha med granola

6-8 port

3 dl Ekologiska Cashewnötter, blötlagda i ca 5 tim
1,5 dl vatten
1/2 dl Raw Agave Naturell
4 st limefrukt, zest och saft
1 tsk Äkta Vaniljpulver
1 msk Yuzu
3-4 msk Virgin Kokosolja, smält i ett vattenbad
2 tsk Matcha te
en nypa salt

4 dl Crunchy Granola Blåbär & Hallon och jordgubbar till servering.

Mixa cashewnötter, vatten och agave tills det blir en slät smet. Addera lime (både saft och zest), vaniljpulver, yuzu, kokosolja, matcha och salt. Mixa tills smeten är slät. Ställ in smeten i kylen. Fördela granolan i botten av serveringsglasen. Klicka på limecurden på granolan och toppa med skivade jordgubbar. Match(a) made in heaven!