×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Mango- och citronsmoothie med en kick av växtbaserat protein

1 smoothie,
1 banan
1/2 mango
1 kiwi
1 dl kokosvatten
2 msk Hampaprotein
saft och zest från 1/2 citron
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills du fått en slät smoothie.

Tips! Häll ner smoothien i glassbehållare och ställ in i frysen i minst 4h så har du en fantastiskt god och nyttig glass!

Hampaproteinsmoothie med mynta och lime

Hampaprotein, avokado, mynta, lime

1 smoothie,
1/2 avokado
1 näve spenat
2 1/2 msk hampaprotein
2-3 dl kokosvatten, utifrån önskad konsistens
1/4 ananas
saft och zest från 1 lime
1/2 kruka mynta

Blanda alla ingredienserna i en mixer tills du fått en slät smoothie.

Ljuvliga glutenfria scones

Glutendfria scones, Vegan scones

8st,
2 dl boveteflingor
1 msk kokossocker
3 dl rismjöl
1 1/2 dl kokosmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk himalaya salt
100g kokossolja, kyld
4 dl mandelmjölk

Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda alla torra ingrediesner i en bunke. Tillsätt den kylda kokosoljan och nyp ihop med mjölet, det ska inte finnas några klumpar kokosolja kvar. Häll i mjölken och blanda degen väl. Låt den vila i 10 minuter så att kokosmjölet hinner att suga upp lite av vätskan, då blir det lättare att forma scones. Forma degen till en rund form och skär i bitar. Blir ca 8 st. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter.

Tips! Vill du göra helt nötfria scones kan du byta ut mandelmjölken mot någon annan växtbaserad mjölk.

 

Fräsch melondrink!

1/2 vattenmelon, mellanstor
1 msk citrussaft
Jordgubbar och is till garnering

Gröp ur vattenmelonen och lägg ner i en mixer och tillsätt citrussaft. Mixa tills du fått en rinnande konsistens. Häll upp i glas och servera med isbitar och en jorgubb på kanten av glaset! Vill du få bort alla kärnor från drinken så kan du pressa den mixade saften genom en sil.

Glad vattemelonens dag!

Vaniljpannacotta

Vegan vaniljpannacotta

6 portioner, 

2 dl kokosmjölk
1 dl mandelmjölk
1 1/2 msk björksocker
1/2 tsk agar agar
2 nypor Äkta vaniljpulver

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp på medelvärde. Sänk till låg värme och låt sjuda under omrörning i 1-2 minuter. Häll upp i portionsformar eller glas. Låt svalna och ställ i kylen i minst två timmar innan servering. Toppa med frukt eller färska bär.