×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Rawghurt med Probiotika


3 dl vatten
2 dl Ekologiska Cashewnötter,  blötlagda i minst fem timmar
1 msk Raw Äppelcidervinäger med Moder
1 msk Levande bakteriekultur –   koncentrerat tillskott
1 msk Gurkmejapulver
1 nypa Himalayan Crystal Salt 

Mixa samman alla ingredienser till en slät kräm. Reglera krämens tjocklek med mängden vatten. Låt stå i glasburk i rumstemperatur i ett dygn. Förvara sedan i glasburk i kylen. 

Tips! Tillsätt gärna peppar för att öka upptagningen av kurkumin från gurkmejan.  Önskas annan smak – smaksätt med exempelvis vanilj.

Tahinichokladkaka

Härlig mörk och krämig chokladkaka med nötig smak från tahini. En riktig magnesiumkälla med både tahini och mörk choklad som ingredienser. Chokladsmeten rörs snabbt ihop och kakan får sedan stelna i kylen i väntan på dina gäster. Välj att göra många små portionsbitar eller några större kakor och servera som små tårtor. Det är en mättande kaka så små bitar räcker som dessert eller till fikastunden. En chokladkaka för alla tahini-älskare!

16 mindre eller 4 större kakor

Chokladkaka 80% kakao
3 msk White Sesame Tahini
1 msk grovt hackade pistagenötter

Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i tahini. Häll chokladsmeten i små silikonformar och toppa med pistagenötter. Låt stelna i kylen. Använd många små silikonformar eller gör kakan i något större formar och servera som små tårtor. Silikonformen gör att du enkelt får upp kakan från formen efter att smeten har stelnat i kylen. Servera tahinichokladkakan medan den är kall – galet god!

Tips! Förvara tahinichokladkakan i kylen och tänk på att den blir rinnig om den ligger i rumstemperatur för länge. 

 

 

 

Tahinidressing med Gurkmeja

2 msk White Sesame Tahini
½ dl vatten
1 tsk Raw Äppelcidervinäger med Moder
1 nypa Himalayan Crystal Salt
½ – 1 tsk Gurkmejapulver
1 dillkvist 

Rör ihop tahini och vatten i en skål så att det blandar sig väl. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med gurkmejapulver, dill och lite salt. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Tahinidressing med Ingefärssenap

2 msk White Sesame Tahini
½ dl vatten
1 tsk Raw Äppelcidervinäger med Moder
1 msk Ingefärssenap
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Rör ihop tahini och vatten i en skål så att de blandar sig väl. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med Ingefärssenap och lite salt. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.

Tahinidressing med Coconut Aminos

2 msk White Sesame Tahini
½ dl vatten
1 tsk Raw äppelcidervinäger med moder
1 msk Coconut Aminos
1 nypa Himalayan Crystal Salt 

Rör ihop tahini och vatten i en skål så att det blandar sig väl. Rör ner äppelcidervinäger och smaksätt med Coconut Aminos och lite salt. Reglerar tjockleken på dressingen genom att öka eller minska mängden vatten.
Servera som dressing på sallad, på varma grönsaker eller som dipp.