×

Pepstop

 Här hittar du recept för inspiration till kreativ och rolig matlagning för både vardag och fest. Var lekfull och våga byta ut, ta bort och lägga till råvaror. Använd gärna säsongens utbud och smaker.

En glad kock lagar den bästa maten!

_________________________________________________________________________

Rawboll med Kakao och Maskroskaffe

7st Medjooldadlar, urkärnade
1 1/2 dl Ekologiska Mandlar, blötlagda minst 5 timmar
3 msk Raw Cacao Powder
1 påse Maskroskaffe, bryggt med 2 msk vatten
1 påse Maskroskaffe, bryggt med 1 msk vatten + 1/2 msk Kokossirap
1 nypa Äkta vaniljpulver

Raw Cacao Powder att pudra över äggen.

Börja med att brygga Maskroskaffet. Brygg den ena påsen med 1 msk hett vatten. Låt dra en stund tills vattnet får en djup mörkbrun färg, smaka sedan av med kokossirap. Det går även bra med Agave, Honung eller Yaconsirap. Resultatet ska smaka som en söt maskros-espresso. Blanda alla ingredienser och mixa till en slät smet i en matberedare. Forma till ägg eller bollar och ställ in i kylen i ca. 1 timme så att de får en fastare form. Ta ut ur kylen och pudra över Raw Kakao innan servering. Förvara i kyl.

Kokostoppar

14 st
4 dl kokosflingor
200 g Coconut Spread

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kokosflingor och Coconut Spread till en smet. Forma till toppar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min tills de fått fin färg på ytan. Låt svalna och njut! 

 

Blåbärspannkakor

2 dl rismjöl
1 tsk Bakpulver
1 nypa Äkta vaniljpulver
1 nypa kardemumma
1 nypa Himalayan Crystal salt
1 msk Egg Replacer
1 msk Virgin Kokosolja
1 banan
2 dl vatten
1 dl blåbär 

Virgin Kokosolja
 till stekning.
Kokossirap till topping. 

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt banan, kokosolja och vatten, mixa i en matberedare till en slät smet. Värm stekpannan och lägg i en klick kokosolja. Stek pannkakorna på medelvärme, knappt 1 dl smet till varje pannkaka. Lägg några blåbär på pannkakan medan du steker den första sidan. Vänd och grädda tills klara. Ringla över kokossirap till servering. 

Rawghurt

4 små portioner

2,5 dl Cashewnötter, blötlagda
1 dl blåbär 1 Medjooldadlar, urkärnade
1/2 citron, saften
2 kapslar Probiotika
1 tsk Acaipulver
1 nypa Äkta Vaniljpulver
1 nypa salt
lite vatten så att knivarna i mixern snurrar  

Blötlägg Cashewnötter och ställ svalt över natten för att få bort svårsmälta enzymer. Sila bort vattnet och skölj nötterna ordentligt. Mixa med nytt vatten, dadlar, blåbär, citronsaft, vanilj och salt till en slät smet. Om den blir för tjock tillsätt lite mer vatten. Råkar den bli för lös blir det en perfekt drickrawghurt. Förvara i glasburk i kylen, hållbarhet ca. 4-5 dagar. Syran kommer bli mer framträdande ju längre den får stå.
Tips: Byt ut blåbären mot andra bär eller frukter.

Spirulinabars

16 st

6 Medjooldadlar, urkärnade
2 dl Cashewnötter
1⁄2 dl solrosfrön
1 msk Spirulina
1 tsk kanel
1⁄2 tsk ingefära, mald
1⁄2 äpple, rivet och urkramat
1 nypa Himalayan Crystal Salt

Mixa alla ingredienser utom det rivna äpplet till en grov smet. Rör ner rivet äpple och tryck ut smeten i en plastfolieklädd form. Låt stå kallt och skär till bars. Förvara i kyl!