”Tonfisk”röra på solroskärnor

1 skål

Växtbaserat alternativ till den klassiska tonfiskröran!

En underbar röra att ha på picknick-mackan så väl som tillbehör på buffébordet. Smak och textur påminner om den klassiska tonfiskröran, men den här är helt växtbaserad.

Ingredienser

  • 3 dl solrosfrön – blötlagda i ca. 5 timmar
  • 1/2 st rödlök
  • 1 st färsk lök – det gröna
  • 2 msk plommonvinäger
  • 2 msk Vegan Mayo
  • Ca 10 st cocktail kapris
  • 1/2 st citron – saften
  • 1 nypa Himalayan Crystal Salt

Gör så här

  1. Skölj av de blötlagda solroskärnorna och mixa dem i en mixer eller matberedare i någon minut.
  2. Hacka lök och skär kaprisen i mindre bitar.
  3. Blanda samman alla ingredienser, pressa i citronsaft och rör ihop till en röra och smaka av.

Tips: Röran är god som pålägg till våra glutenfria frallor och baguetter. Toppa en citronskiva!