Rabarberkompott med Ceylonkanel

Sötsyrlig sommardessert utan vitt socker!

Rabarber hör sommaren till och extra god är den i kombination med Ceylonkanel, så kallad äkta kanel. Använd kokossocker istället för vitt socker, det ger kompotten en härlig karamellsmak. Servera rabarberkompotten varm med en klick kokosgrädde – glutenfri och vegansk dessert för alla rabarberfantaster!

Ingredienser

  • Rabarberkompott:
  • 1-2 st rabarberstjälkar
  • ca 1 msk Kokossocker – olika mycket kokossocker behövs beroende på hur syrlig rabarbern är.
  • ca 1 1/2 msk Ceylonkanel
  • ca 2 msk Neutral Kokosolja
  • Till servering:
  • 1 dl Kokosgrädde Vispbar 32% fett – kyld

Gör så här

  1. Skölj och skär rabarbern i små bitar.
  2. Smält kokosoljan i en kastrull och lägg i rabarberbitarna.
  3. Rör runt och krydda med Ceylonkanel och kokossocker. Eftersom rabarber kan vara olika syrlig är det bättre att börja med lite kokossocker och därefter tillsätta mer om så behövs. Smaka alltid av och krydda efter eget önskemål.
  4. Ta av kastrullen från värmen när rabarbern är mjuk.
  5. Vispa den kylda kokosgrädden till önskad tjocklek.
  6. Servera kompotten varm i portionsglas med vispad kokosgrädde.

Tips: För extra lyxig dessert, toppa med sötsalta nötter. Receptet på "Sweet & Salty Nuts" finns under snacks!