Pizza

Tunna glutenfria bottnar och vegansk cheezy frökräm.

Alla älskar pizza och hur bra är det inte med en som är både vegansk och glutenfri. Toppa med de grönsaker du gillar eller varför inte använda slut på grönsaksresterna – restpizza blir festpizza!

Ingredienser

Gör så här

  1. Börja med degen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt vatten och olivolja och rör snabbt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.
  3. Hacka löken och stek den sedan i olivolja i en kastrull tills den mjuknat.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna till tomatsåsen och låt koka i 10 minuter.
  5. Mixa såsen med stavmixer och låt koka ytterligare 10 minuter.
  6. Sätt ugnen på 165 C. Dela pizzadegen på två och kavla ut till runda bottnar på bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i 12 minuter.
  7. Skiva grönsakerna till toppingen och stek försiktigt i olivolja. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
  8. Bred ut tomatsås och de stekta grönsakerna på bottnarna och grädda i 170 C i ca 12 minuter.
  9. Rör under tiden ihop alla ingredienserna till cheezy frökräm.
  10. Toppa pizzorna med krämen när de är färdig-gräddade och fortfarande varma. Servera med en god krispig sallad.