Matchasemla

Ca 12 st minisemlor

Glutenfria och veganska semlor med fluffig matchagrädde!

En klassisk semmelbulle med spännande fyllning. Semmeldagen i all ära, vi gillar semlor året runt!

Ingredienser

Gör så här

Semmelbulle
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mandelmjölk (spara ett par matskedar till pensling) till 37 grader i en kastrull. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Rör ner fiberhusk och kokosolja och låt stå i ca. 10 minuter.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen förhand eller i maskin i några minuter.
  5. Låt degen stå och vila i ca. 30 minuter.
  6. Dela degen i tolv bitar och använd lite extra mandel- eller bovetemjöl när du bakar ut degen och formar till släta bullar.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
  8. Pensla med mandelmjölk och grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter.
Mandelkräm
  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en mandelkräm.
Matchagrädde
  1. Vispa alla ingredienser till en slät och fluffig grädde. Låt stå kallt en stund innan du spritsar.
  1. Låt bullarna svalna innan du skär av toppen, gröper ur dem och fyller med mandelkräm. Spritsa på matchagrädde och sätt tillbaka locket. Pudra med kokosmjöl eller matcha powder så semlorna blir extra fina.

Tips: Smaksätt din grädde med det du själv tycker om, t.ex med raw kakao eller rödbetspulver!