Mandel- & kardemummabullar med matchaglasyr

ca. 34 st

Glutenfria och veganska!

Matcha, mandel och kardemumma är en ljuvlig kombo. Bullarna är fyllda med Nötspread – Crunchy Mandel, stött kardemumma och kokossocker som sedan toppas med matchaglasyr och rostad hackad mandel – bullarna som har allt!

Ingredienser

Gör så här

Bullar
  1. Blanda alla torra ingredienser till degen.
  2. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
  3. Ställ in degen i kylen för att kalljäsa över natten. (ca. 12 timmar) Ta fram på morgonen och låt stå i rumstemp ca. 2 timmar innan du bakar ut den.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  5. Kavla ut degen till en rektangel. Använd gärna bakplåtspapper mellan bord och deg. (Lättast är om du delar degen i 2 och kavlar ut en del i taget.)
  6. Bre ut fyllningen på ena halvan av rektangeln. Vik över den andra halvan och kavla ut den något större.
  7. Skär degen i ca. 2 cm breda remsor, rulla remsorna till bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 160 grader i ca 14 min.
  9. Låt svalna helt innan du toppar med matchaglasyr.
Matchaglasyr
  1. Rör ihop kokosoljan med det malda björksockret till en glasyr.
  2. Tillsätt matcha och rör till en jämn grön färg.
  3. Ringla över glasyren på bullarna vid servering och toppa med rostad hackad mandel.

Tips: Är du allergisk mot mandlar kan du enkelt byta ut Nötspread – Crunchy Mandel mot annat valfritt spread.