Bananglass med Hasselnöt & Choklad

3-4 personer

En lyxig glass med fyllig kakaosmak som du kan njuta av med gott samvete!

En supergod glass gjord på endast två ingredienser, toppad med rostade nötter och frästa bär. En lätt dessert som är god både till vardag och fest. En favorit hos både stora som små!

Ingredienser

Gör så här

  1. Förbered glassen genom att skala och skär bananen i bitar och lägg den i frysen i ca. 2-3 timmar. Torrosta hasselnötter i en het stekpanna och hacka dem grovt. Strö över lite salt och låt dem svalna något.
  2. Ta bananbitarna ur frysen och mixa dem tillsammans med Hazelnut & Chocolate Spread i en matberedare eller mixer. Mixa tills du har en jämn och slät glassmet. Smaka av till önskad chokladsmak. Beroende på hur varm glassmeten har hunnit bli under mixningen så kan den ställas i frysen i några minuter för att få en fastare konsistens, om så önskas. Lägg upp i fina glas eller skålar; börja med ett lager med rostade hasselnötter i botten och fyll på med chokladglass. Toppa med lite nötter, färska blåbär och en kvist mynta – lyxigt gott!