Linsgryta

6-8 portioner

En mustig gryta som du lätt kan variera.

Genom att byta ut grönsakerna mot andra grönsaker som du har hemma i kylen kan du variera linsgrytan nästan i oändlighet. Gryta är också smidigt att servera när du har många gäster och bäst av allt, om det blir lite över är den ännu godare nästa dag.

Ingredienser

Gör så här

  1. Hacka lök, skär morötter, ingefära och selleri i cm stora bitar och stek i kokosolja i en kastrull tillsammans med övriga kryddor i någon minut.
  2. Häll på kokosgrädde, krossade tomater, buljong och låt koka till moroten är mjuk.
  3. Mixa med stavmixer så du får en slät grund.
  4. Skiva zucchini, dela paprikan och blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrullen.
  5. Tillsätt vatten och röda linser och låt koka ca 15 min. Rör om då och då!
  6. Tillsätt mer vatten om du önskar en tunnare gryta.
  7. Vänd ner spenat och koriander och smaka av med saften av en limefrukt.