Kokoskolatårta med lingon

12-14 bitar

En underbar vegansk och glutenfri tårta med krämig kokoskolafyllning!

En riktig storfavorit som är lätt att göra! En krämig tårta med crunchig botten, serveras tillsammans med färska bär eller nötter för att bryta av den goda söta smaken. Förbered i god tid innan och ta fram för garnering en stund innan servering. Även snygg i portionsformar!

Ingredienser

Gör så här

  1. Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i krispig granola och mixa snabbt ihop till en botten. Det gör inget om det är lite bitar kvar. Tryck ut den i en springform, ca. 18 cm. Ställ i frysen medan du förbereder fyllningen.
  2. Värm varsamt upp den kondenserade kokosmjölken i en kastrull. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Tillsätt coconut milk chocolate i bitar och rör tills chokladen smält. Rör ner lingonen och saltet i smeten. Ta ut formen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt stelna i minst 1 timme. Fyllningen ska vara krämig, inte hård. Garnera med lingon och servera.

Tips: Ett färdigt kit med de ingredienser du behöver finns här: Kokoskolatåra-kit