Kokos & Limetårta

2 små portioner

Små söta tårtor med underbar smak av kokos och lime!

Den här tårtan är vegan, glutenfri och gjord på syrlig lime och söt kondenserad kokosmjölk. Perfekt året om – både snygg och god!

Ingredienser

Gör så här

  1. Blanda samman kokosflingor och kokosolja till en botten och tryck ut i fyra små portionsformar. Det gör inget om botten smular något.
  2. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en mixer eller matberedare och mixa till en slät smet. Fördela fyllningen på kokosbottnarna och låt dem sedan stelna i kylen i ca. 20 minuter.
  3. Blanda kokosflingor med gurkmejapulver så att kokosflingorna färgas gula. Vispa upp kokoskrädde och smaksätt med vaniljpulver. Innan servering, toppa tårtorna med de gula kokosflingorna och en klick kokosgrädde – kokos och lime i perfekt kombination!

Tips: Gör dina egna kokosflingor genom att mixa kokoschips i mixern. För extra fint och gott resultat, toppa med  lite färsk mynta.