Kanelbullar

ca. 34 st

Glutenfria och veganska!

Inget slår väl en nygbakad kanelbulle! Den här är dessutom glutenfri, vegansk, fylld med Nötspread – Smooth Cashew och endast sötad med kokossocker. Njut av den tillsammans av ett glas iskall mandelmjölk eller en uppiggande kopp matcha!

Ingredienser

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser till degen.
  2. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
  3. Ställ in degen i kylen för att kalljäsa över natten. (ca. 12 timmar) Ta fram på morgonen och låt stå i rumstemp ca. 2 timmar innan du bakar ut den.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  5. Kavla ut degen till en rektangel. Använd gärna bakplåtspapper mellan bord och deg. (Lättast är om du delar degen i 2 och kavlar ut en del i taget.)
  6. Bre ut fyllningen på ena halvan av rektangeln. Vik över den andra halvan och kavla ut den något större.
  7. Skär degen i ca. 2 cm breda remsor, tvinna remsorna och snurra ihop till en bulle. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Blanda agave med lite vatten och pensla bullarna. Strö hackade cashewnötter på toppen.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 160 grader i ca 14 min.