Grön Amarantgröt med Spirulina & Baobab

2 portioner

Näringsberika gröten med spirulina, och låt Baobab ge gröten härlig sötsyrlig smak.

Amarant är ett litet rundkornigt frö som är nära besläktat med quinoa och har en något nötig smak. Fröet har bland annat har lågt GI och passar perfekt till att koka gröt på. Berika din gröt med nyttigheter. Spirulina är en proteinrik sötvattensalg som innehåller förutom alla essentiella aminosyror även järn, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink, koppar och jod. Spirulina är inte känd för att smaka gott, men den gör gott för kroppen! Baobab är ett superfood som däremot både är god och rik på bland annat C-vitamin – den tillför en härlig sötsyrlig smak till gröten!

Ingredienser

Gör så här

  1. Skölj Amarantfröna i hett vatten (för att ta bort eventuella bitterämnen). Låt Amarantfröna koka tillsammans med vattnet i ca 25 min. Fyll på mer vatten om det behövs.
  2. Blanda ner Babobab och Spirulina i kastrullen.
  3. Klicka i lite kokosolja och blanda runt.
  4. Servera med nötmjölk och toppa med äpple.

Tips: Prova att toppa din gröt med rostade kokosflingor, granola eller nötter – toppingen är pricken över i:et!