Frallor

6 st

Favoritfrallan är glutenfri och vegan!

Finns inget bättre än en nybakad fralla som är både glutenfri och vegan. Supergod att rosta och går utmärkt att frysa in. – Perfekta att baka till helgfrukosten!

Ingredienser

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt kallt vatten, kokosolja och äppelcidervinäger och knåda ihop till en deg.
  3. Forma till frallor och och låt kalljäsa i kylen över natten.
  4. Grädda nästa dag i 180 grader i ca. 16 minuter.

Tips: Variera med olika frön och nötter eller varför inte berika brödet med gurkmeja eller rödbetspulver. (Kalljäsning och kokossockret hjälper det glutenfria brödet att jäsa bättre men om du vill baka ut frallorna samma dag, tillsätt ljummet vatten istället för kallt. Forma till frallor och låt jästa på en varm plats i ca. 30 minuter - 1 timme. Sätt ugnen på 180 grader och grädda i ca. 16 minuter.)