Cheesecakebites med jordgubbar

12 bitar

Vegansk cheesecake – som en blandning mellan tårta och glass.

Fryst cheesecake fullproppad med jordgubbar – perfekt att ha färdig i frysen. Vill man går det även bra att göra den i en springform och servera som härlig jordgubbstårta.

Ingredienser

Gör så här

  1. Mixa dadlarna med vattnet i en matberedare eller blender.
  2. Tillsätt granolan och mixa samman till en deg.
  3. Täck en form, ca 12 x 20 cm, med bakplåtspapper.
  4. Tryck ut degen till botten i formen och ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
  5. Skölj de blötlagda cashewnötterna ordentligt och mixa i en blender tillsammans med kokosgrädde och jordgubbar till en slät smet.
  6. Tillsätt vanilj, agave, salt och kokosolja och mixa samman.
  7. Ta ut formen ur frysen och häll i smeten.
  8. Låt stelna i ca. 30 minuter tills cheesecaken satt sig något.
  9. Ta ut formen och stick ner skivade jordgubbar samt lägg som dekoration på toppen.
  10. Ställ in i frysen igen och låt stelna över natten.