ACV-Kokta Päron

2 personer

Bjud på päron kokta i Äppelcidervinäger – de är lika goda som de är fina!

Söta päron kokta i het och syrlig lag av ingefära och Raw Granatäppelvinäger med Moder, med ett skal av härlig mörk choklad. En underbar smakkombination. Servera den fina desserten med en klick vispad kokosgrädde.

Ingredienser

  • Päron:
  • 2 st fasta päron – gärna med stjälken kvar
  • 2.5 dl Raw Granatäppelvinäger med Moder
  • 1 stor bit färsk ingefära
  • vatten – efter behov
  • 1 st Mörk chokladkaka - 80% kakao
  • 1 dl Naturella Kokoschips eller Rostade Kokoschips
  • Till servering:
  • t.ex. Kokosgrädde Vispbar 32% fett – vispad

Gör så här

  1. Skala päronen men behåll stjälken på toppen, de är fina och bra att lyfta päronen i.
  2. Häll vinägern i en mindre kastrull och lägg ner päronen.
  3. Skölj och skiva ingefäran och lägg i kastrullen.
  4. Fyll upp med vatten så det precis täcker päronen, ta därför en mindre kastrull. Låt päronen småputtra under lock tills de är mjuka i ca 20 min, testa med en potatissticka.
  5. Låt päronen därefter kallna i lagen.
  6. Lyft upp de kalla päronen och ställ dem på en tallrik medan du smälter chokladen i ett vattenbad.
  7. Ringla och bred på den smälta chokladen på päronen med en slickpott. Strö på kokoschipsen innan chokladen stelnar.
  8. Servera eventuellt med en klick vispad kokosgrädde. En både fin och god dessert!

Tips: Lagen som är över efter att päronen kokats kan du förvara i en kanna i kylen och dricka som måltidsdryck tillsammans med mynta eller citron – ta hand om svinnet!