Etikett: växtbaserat

Mandelpålägg av mandelpulpa

Ta hand om mandelpulpan – gör ett krämigt och gott pålägg till kexet eller mackan.

Av mandelpulpan som blir kvar när du gör mandelmjölk kan du lätt göra ett gott pålägg. Krydda och smaksätt med dina favoriter – vi använde gurkmeja. Minska svinnet med mandelpålägg!

Skriv ut recept
Mandelpålägg av mandelpulpa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
  2. Forma mandelpålägget med händerna till valfri form. Slå in i plastfolie och lägg i kylen för att stelna.
  3. Ta fram pålägget och skiva bitar och lägg på kex eller macka. Mandelpålägget håller i kyl i ca 1 veckan.

Veganska “ost”spöken

Bjud på veganska "ost"spöken på svarta Sesamskex – uppskattas av alla.

En god vegansk ”ostkräm” med bas av cashewnötter som får en härlig ostig smak av näringsjäst. Lätt att göra och god att äta på sesamkex eller fröknäcke.

Skriv ut recept
Veganska "ost"spöken
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj av de blötlagda nötterna.
  2. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät kräm. Justera krämens tjocklek med mängden vatten. Den kan tjockna något i efterhand.
  3. Spritsa ut ostkrämen till små toppar på svarta sesamkex och måla ögon och mun med en ätbar färg.