Etikett: kex

Mandelpulpakex

Minska svinnet och gör goda mandelkex av pulpan du får kvar när du gör egen mandelmjölk!

Tunna och goda mandelkex, perfekta till ostbrickan såväl som till soppan. Släng inte mat och råvaror i onödan, det kan bli jättegoda kex –  minska svinnet!

Skriv ut recept
Mandelpulpakex
Portioner
kex
Ingredienser
Portioner
kex
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda fiberhusk med olivolja i en bunke.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen så att allt blandas väl.
  4. Låt degen vila någon minut.
  5. Pressa ut degen på ett plåt och kavla ut den mellan två bakplåtspapper till en kvadrat. Skär degen i rutor och gör små lufthål med en potatissticka eller gaffel i varje ruta.
  6. Grädda i ugn i ca 30 min. Stäng av värmen och låt kexen stå på eftervärme i ca 10 min.

Veganska “ost”spöken

Bjud på veganska "ost"spöken på svarta Sesamskex – uppskattas av alla.

En god vegansk ”ostkräm” med bas av cashewnötter som får en härlig ostig smak av näringsjäst. Lätt att göra och god att äta på sesamkex eller fröknäcke.

Skriv ut recept
Veganska "ost"spöken
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj av de blötlagda nötterna.
  2. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät kräm. Justera krämens tjocklek med mängden vatten. Den kan tjockna något i efterhand.
  3. Spritsa ut ostkrämen till små toppar på svarta sesamkex och måla ögon och mun med en ätbar färg.

Linfrökex med örter

Vackra och goda frökex som torkas på låg temperatur!

Gör vackra raw food kex istället för baguetter. Håller magen i fin form. Servera till maten eller ät med ett gott nötsmör, en grönsaksröra eller skivad avokado.

Skriv ut recept
Linfrökex med örter
Portioner
stora kex
Ingredienser
Portioner
stora kex
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ in i kylen och låt svälla till en klibbig smet i ca 4 timmar. Tillsätt mer vatten om smeten är för torr.
  2. Fördela smeten på två bakplåtspapper och ber ut ett tunt lager med en slicka-pott. Torka i torkugn på 45 grader i ca 10 timmar eller på lägsta värme i vanlig ugn i ca 10 timmar – öppna ungsluckan och släpp ut fukten några gånger under torktiden. Vänd kexet efter halva tiden så torkar det snabbare.