Etikett: frukt

Cashew”grädde”

En krämig och god växtbaserad ”grädde” som förgyller allt ifrån kakor och pajer till frukt och bär.

Ett växtbaserat alternativ till den traditionella grädden, fast mycket godare – så god att den med lätthet kan ätas direkt ur skålen! Smaksätt med lite vaniljpulver och använd som vaniljsås. Använd helst blötlagda nötter då de är aktiverade och är därför mer näringsrika. Har har du inte hunnit att blötlägga nötterna går de såklart att använda ändå, eventuellt behöver du tillsätta lite mer vatten. 

Skriv ut recept
Cashew"grädde"
Portioner
skål
Ingredienser
Portioner
skål
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj de blötlagda nötterna och mixa alla ingredienser i en mixer till en slät grädde.
  2. Reglera gräddens tjocklek med mängden vatten. Servera till färska bär, tårta eller paj – växtbaserad grädde!

Kokosfylld Ananas

Färsk ananas med krämig Coconut Butter – ljuvligt gott!

En fantastisk god dessert med härlig smakkombination av kokos och ananas med krispig topping. Grilla i ugn och servera på direkten – klar på 10 minuter!


Skriv ut recept


Kokosfylld Ananas

Portioner
portioner

Portioner
portioner


Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Gröp ur den halva ananasen och blanda ananasbitarna med Coconut Butter och lite vaniljpulver. Lägg tillbaka fyllningen i ananasskalet.

  3. Hacka cashewnötterna grovt och strö på toppen tillsammans med kokoschips.

  4. Ringla över lite agave och sätt in i ugnen, efter ca. 5 minuter kan övervärmen stängas av för att inte bränna kokosen. Låt stå i ugnen i ytterligare ca 5 minuter till ananasen är ljummen rakt igenom. Servera!