Hoppa till huvudinnehållet
KÖP ÖVER 750 KR – KOSTNADSFRI LEVERANS!

Kokoskolatårta

Kokoskolatårta
En tårta med krispig botten och krämig kolafyllning. Supergod tillsammans med grädde eller färsk frukt och bär på toppen. Servera som efterrätt på middagen eller som tårta på kalaset – en garanterad favorit hos alla!

Ingredienser

Gör så här

  1. Mixa dadlarna till en smet i en matberedare, tillsätt lite vatten om det går trögt. Häll i granolan och mixa snabbt ihop den med dadlarna till en botten, det ska fortfarande vara lite bitar kvar och det gör inget om den är lite smulig. Botten stelnar när man kyler den. Tryck ut granolabotten i en springform, ca. 12 cm, och ställ i frysen medan du förbereder fyllningen.
  2. Värm den kondenserade kokosmjölken försiktigt under omrörning i en kastrull tills den är genomvarm. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i kastrullbotten. Tillsätt den finhackade chokladen och rör tills chokladen smält. Ta ut springformen ur frysen och häll i fyllningen. Ställ tillbaka tårtan i frysen och låt den stelna, minst 1 timme (fyllningen ska vara krämig, inte för hård).