×

Pepstop

Cashew”grädde”

Renée Voltaire, 7 juni 2019

En krämig och god växtbaserad ”grädde” som förgyller allt ifrån kakor och pajer till frukt och bär. God att äta direkt ur skålen! 
Använd helst blötlagda nötter då de är aktiverade och är därför mer näringsrika. Har har du inte hunnit att blötlägga nötterna går de såklart att använda ändå, eventuellt behöver du tillsätta lite mer vatten. 

1 skål
1,5 dl Ekologiska Cashewnötter, blötlagda i ca 5 timmar
2 nypor Äkta Vaniljpulver
1 Ekologiska Medjooldadel, urkärnad
1 msk Kokosolja, Virgin eller Neutral
ca 1 dl vatten

Skölj de blötlagda nötterna och mixa alla ingredienser i en mixer till en slät grädde. Reglera gräddens tjocklek med mängden vatten. Servera till bär, tårta och paj – växtbaserad grädde!

Tips! Smaksätt din cashewgrädde med vad du tycker är gott. Vi använde vaniljpulver för en klassisk smak.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*