×

Pepstop

Fågelbo av mörk choklad

Renée Voltaire, 12 april 2019


 

Fina fågelbon av glasnudlar och choklad. Fyll dem med påskgodis, till exempel chokladdoppade hallon & blåbär, tranbär och kokos.

Glasnudlar 
Chokladkaka 80% kakao

Beroende på hur många fågelbon du vill göra anpassar du mängden glasnudlar och choklad.

Klä en eller flera skålar med plastfolie, skålens form blir  även fågelboets form.
Bryt glasnudlarna i mindre bitar och lägg i en separat skål. Smält chokladen över ett vattenbad och häll sedan den smälta chokladen över glasnudlarna. Blanda och se till att alla nudlar täcks av choklad. Klicka sedan chokladsmeten i den klädda skålen och tryck nudlarna längs med kanterna och forma en skål. Se till att vissa nudelstrån sticker upp lite längre än andra för att skapa en känsla av ett fågelbo. Klä utsidan på en mindre skål och placera den inuti det formade fågelboet, så att formen på boet bevaras när chokladen stelnar. Ställ kallt för att stelna. 

 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*