×

Pepstop

Tahinichokladkaka

Renée Voltaire, 13 mars 2019

Härlig mörk och krämig chokladkaka med nötig smak från tahini. En riktig magnesiumkälla med både tahini och mörk choklad som ingredienser. Chokladsmeten rörs snabbt ihop och kakan får sedan stelna i kylen i väntan på dina gäster. Välj att göra många små portionsbitar eller några större kakor och servera som små tårtor. Det är en mättande kaka så små bitar räcker som dessert eller till fikastunden. En chokladkaka för alla tahini-älskare!

16 mindre eller 4 större kakor

Chokladkaka 80% kakao
3 msk White Sesame Tahini
1 msk grovt hackade pistagenötter

Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i tahini. Häll chokladsmeten i små silikonformar och toppa med pistagenötter. Låt stelna i kylen. Använd många små silikonformar eller gör kakan i något större formar och servera som små tårtor. Silikonformen gör att du enkelt får upp kakan från formen efter att smeten har stelnat i kylen. Servera tahinichokladkakan medan den är kall – galet god!

Tips! Förvara tahinichokladkakan i kylen och tänk på att den blir rinnig om den ligger i rumstemperatur för länge. 

 

 

 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*