×

Pepstop

Gurkmejalatte

Renée Voltaire, 7 mars 2019

 

En kopp Gurkmejalatte, eller Golden Milk, smaksatt med Ceylonkanel och Lucuma är mättande och gott när som helst på dagen. Antioxidanten kurkumin, som finns naturligt i gurkmeja, färgar drycken gyllengul och tillsammans med Ceylonkanel verkar den antiinflammatoriskt i kroppen. Gurkmejalatte är lika god varm som kall. Blanda kryddorna i valfri nötmjölk, välj din favorit.

1 kopp:
1-2 tsk Gurkmejalattepulver
2 dl valfri nötmjölk, osötad

Värm nötmjölken i en kastrull på svag värme under omrörning tillsammans med kryddmixen Gurkmejalatte. Rör hela tiden så att mjölken inte bränner fast. Vispa nötmjölken med en lattevisp om du vill ha ett fint skum på toppen. Servera drycken varm.
Önskas en kall gurkmejalatte blandar du Gurkmejalattepulvret direkt i valfri nötmjölk.

Tips! Blanda ut mjölken med lite vatten om du önskar en tunnare dryck. Gurkmejalatte är även gott som te, blanda Gurkmejalattepulvret direkt i hett vatten.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*