×

Pepstop

ACV-Kokta Päron

Renée Voltaire, 19 mars 2019

 

2 stycken

2 fasta päron, gärna som har stjälken kvar
2, 5 dl Raw Granatäppelvinäger med Moder
1 stor bit ingefära
Vatten efter behov
1 Chokladkaka 80% kakao
1 dl Rostade Kokoschips, eller Naturella Koksochips

Skala päronen men behåll stjälken på toppen, de är fina och bra att lyfta päronen i. Häll vinägern i en mindre kastrull och lägg ner päronen. Skölj och skiva ingefäran och lägg i kastrullen. Fyll upp med vatten så det precis täcker päronen, ta därför en mindre kastrull. Låt päronen småputtra under lock tills de är mjuka i ca 20 min, testa med en potatissticka. Låt päronen därefter kallna i lagen. Lyft upp de kalla päronen och ställ dem på en tallrik medan du smälter chokladen i ett vattenbad. Ringla och bred på den smälta chokladen på päronen med en slickepott. Strö på kokoschipsen innan chokladen stelnar. Servera med en klick vispad kokosgrädde. En både fin och god dessert!

Tips! Lagen som är över kan du förvara i en kanna i kylen och dricka som måltidsdryck med mynta eller citron. 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*