×

Pepstop

Svart Risotto

Renée Voltaire, 27 februari 2019Risotto på svart ris med härlig krämighet från Tahini och umami-smak från No Bullshit Buljong. En perfekt rätt att tillaga på gårdagens risrester. Svart ris, som är ett fullkornsris, innehåller antocyanin som är en antioxidant och är bland annat rikt på fiber.

1 portion

1 msk Virgin Kokosolja
1 salladslök, skivad
1 selleristjälk, skivad
1 stjälk av grönkål, hackad
2, 5 dl svart ris, färdigkokt 
0,5 -1 dl vatten
1msk No Bullshit Buljong
1-2 msk White Sesame Tahini
1 nypa Himalayan Crystal Salt 
1 liten näve bladspenat   
3 cocktailtomater, delade 

Hacka och skiva lök och grönsaker. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och lägg i salladslök, selleri och grönkål. Fräs ett par minuter och tillsätt ris och vatten. Blanda i buljong och tahini. Salta efter smak. Tillsätt mer vatten efter behov. Vänd ner spenat och tomat. Servera risotton medans den är varm.

 Tips! Det är perfekt att göra risotto på gårdagens risrester. Det går självklart bra att byta ut det svarta riset mot rött ris eller annat fullkornsris.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*