×

Pepstop

Fyllda Chokladbollar

Renée Voltaire, 28 februari 2019

 

Underbara chokladbollar som gömmer en hemlighet  – en krämig prebiotisk kärna av pekan, kokos och inulin täckt av en magnesiumrik chokladsmet med bl.a. tahini och raw kakao. Oemotståndligt goda!

Ca. 10 bollar

Fyllning:
5 tsk Heavenly Spread – Pekan & Kokos Spread, rör runt i burken så innehållet är väl blandat och ställ i kylen.

Smet till chokladboll:
5 st Medjooldadlar, urkärnade
1, 5 dl Cashewnötter
2 msk White Sesame Tahini
2 msk Raw Cacaco Powder
½  tsk Äkta Vaniljpulver
1 nypa Himalayan Crystal Salt
1 msk Virgin Kokosolja

Börja med fyllningen. Rör om i burken ifall oljan skickat sig och lagt sig på toppen. Ställ in burken i kylen tills spreadet har stelnat, för att lättare forma små bollar till fyllning. Gör sedan 10 st små bollar, ca. 1/2 tsk Pekan & Kokos Spread till varje boll. Lägg pekan & kokosbollarna på ett smörpapper och ställ in i frysen.
Gör sedan chokladsmeten. Lägg alla ingredienser till chokladsmeten i en matberedare eller mixer och mixa samman. Forma smeten till 10 stycken chokladbollar och platta sedan ut varje boll. Lägg en fryst pekan & kokosspreadsboll i varje utplattad chokladboll och vik runt den utplattade chokladenbollen och forma en ny boll så pekan & kokosfyllningen är i mitten. Förvara bollarna kylt. Vid servering kan bollarna eventuellt rullas eller pudras med lite Raw Cacao Powder för extra dekoration.

Tips! Gör bollar fyllda med olika nötspread – prova exempelvis Mandelsmör eller Hasselnöt & Choklad och rulla i krossade Rostade Kokoschips.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*