×

Pepstop

Gul Amarantgröt med Gurkmeja

Renée Voltaire, 4 januari 2019


 

 

2 portioner

Gröt:
1 dl amarantfrön
3 dl vatten
1 tsk Gurkmejapulver eller kryddmixen Golden Milk Latte –Gurkmeja, Lucuma & Kanel
1/ 2 tsk Ceylonkanel 
1 nypa Äkta vaniljpulver 
I klick Virgin kokosolja

Till servering:
Valfri nötmjölk
Eventuella bär, nötter eller frön

Skölj Amarantfröna i hett vatten (för att ta bort eventuella bitterämnen). Låt Amarantfröna koka tillsammans med vattnet i ca 25 min. Fyll på mer vatten om det behövs. Blanda ner gurkmeja, kanel och vanilj i kastrullen.  Klicka i lite kokosolja och blanda runt.  Servera med nötmjölk och toppa med färska bär, rostade kokosflingor, granola eller nötter.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*