×

Pepstop

Snabb Kokoskola

Renée Voltaire, 18 december 2018


En lätt och snabbkokad kola som är klar på fem minuter, med endast två huvudingredienser! Variera smaken genom att använda olika kryddor så som ingefära, kardemumma, salt, vanilj, kanel eller lakritspulver och toppa med kokos, frön eller nötter. Lägg i knäckformar om du önskar en kolaknäck. En härligt seg kola med underbar kokossmak.

1 burk Kondenserad kokosmjölk
1 dl Kokossocker
½ dl Ekologiska mandlar, hackade
Smaksätt eventuellt med exempelvis 1 krm torkad ingefära, 1 krm mald kardemumma och en nypa Himalayasalt

Koka samman kondenserad kokosmjölk med kokossocker under omrörning. Smaksätt med eventuella kryddor. Låt puttra i ca 5 min tills kolan släpper från botten i kastrullen. Häll kolan på ett ugnspapper och toppa med mandlar. Låt stelna och skär upp i bitar.

 

 

2 kommentarer

 1. Jag fick inte det att stelna:( vad kan jag gjort för fel?
  Tacksam för svar! Patricia

 2. Hej Patricia,
  Vi har aldrig haft problemet att den inte stelnar. Troligtvis fick du inte upp tillräckligt hög temperatur. En tjockbottnad kastrull är att rekommendera, rör i smeten hela tiden. När smeten börjar släppa från kastrullbottnen och bli mer sammanhängande och segare är den klar. Gör eventuellt ett kulprov. Om du har dubblat receptet påverkar det även koktiden, då tar det lite längre tid.
  Hoppas att kolan blev god ändå! Lycka till nästa gång!

  Hälsningar,
  Karin

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*