×

Pepstop

Mandelpålägg

Renée Voltaire, 8 november 2018



 

Av mandelpulpan som blir kvar när du gör mandelmjölk kan du lätt göra ett gott pålägg. Krämigt gott på krispiga kex! Krydda och smaksätt med dina favoriter – vi använde gurkmeja. Minska svinnet med mandelpålägg! 

2 dl mandelpulpa (det som blir över när du gör mandelmjölk)
2 nypor Himalayan Crystal Salt
2 nypor Gurkmejapulver
2 msk smält Kokosolja ( virgin eller Netural)  

Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Forma mandelpålägget med händerna till valfri form. Slå in i plastfolie och lägg i kylen för att stelna. Ta fram pålägget och skiva bitar och lägg på kex eller macka. Mandelpålägget håller i kyl i ca 1 veckan.

Tips! Detta recept kan varieras med olika smaksättningar som till exempel timjan, vitlök, lökpulver, hackade oliver, chili eller varför inte testa en söt variant med rivet äpple och lingon.

 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*