×

Pepstop

Grön ACV soppa

Renée Voltaire, 12 november 2018
Grunden och basen i en god soppa är lök, veggiebuljong, ingefära och selleri. Sedan kan du valfritt lägga i olika grönsaker som du gillar eller har hemma i kylen eller frysen. Krydda med det du gillar. Tänk på att om du använder torkade kryddor läggs dessa med fördel i början av tillagningen så smaken hinner blomma ut och färska örter alltid ska i mot slutet  så att inte aromen kokar bort. Den här soppa låter jag inte puttra så länge eftersom jag vill ha kvar så mycket som möjligt av näringen. 

4 portioner

1 liten gul lök
1 tsk Neutral kokosolja, till stekning
1 selleristjälk
1½ msk Veggiebuljong
1 bit ingefära, tvättad och skivad
1 liter vatten
1 liten broccoli, delad i mindre bitar
2 stora stjälkar grönkål (ta bort stammen)
1 knippe persilja
1-2 msk Raw äppelcidervinäger med moder

Skala, hacka och fräs löken i en kastrull med kokosolja. Skiva selleri och ingefära och tillsätt tillsammans med buljong och vatten. Låt puttra i ca. 10 min. Tillsätt broccoli, grönkål och persilja och låt puttra ytterligare ett par minuter. Mixa sedan soppan slät med en blender eller stavmixer och tillsätt 1-2 msk raw äpplecidervinäger med moder. Smaka av och servera!

 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*