×

Pepstop

Gurkmejakräm

Renée Voltaire, 13 september 2018

 

Gurkmejakrämen är tänkt att användas som en basingrediens i matlagningen. Använd som ”vegansk créme fraiche” för att ge maten en krämig konsistens och god smak. Dippa grönsaker direkt i krämen eller ät som en växtbaserad yoghurt. Ha alltid en burk Gurkmejakräm ståendes i kylskåpet!

3 dl vatten
2 dl Cashewnötter, blötlagda i ca. 5 timmar
1 msk Raw Äppelcidervinäger med Moder
1 msk Gurkmejapulver
2 nypor Himalayan Crystal Salt

Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och skölj dem. Lägg nötterna i en mixer och mixa samman alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av. Reglera krämens tjocklek med mängden vatten, men tänk på att krämen tjocknar något när den ställs i kylskåpet. Förvara Gurkmejakrämen i en glasburk i kylskåpet, den håller i flera dagar. Använd en klick Gurkmejakräm i din matlagning eller bakning för att tillföra extra krämighet, smak och näring.

Tips! Krydda maten med peppar för att öka kroppens upptagningsförmåga av kurkumin, den antioxidant som finns i gurkmeja. Vi har inte peppar i krämen för att även kunna använda den till desserter. Men om du enbart ska använda Gurkmejakrämen till matlagning kan du tillsätta peppar i din Gurkmejakräm.
Om du har glömt att blötlägga cashewnötterna så är det inte katastrof. Nötter blötläggs för att göra dem mer lättsmälta för magen och för att öka näringen. Du kan behöva tillsätt lite mer vätska om nötterna inte är blötlagda.

 

2 kommentarer

  1. Tack Renée för alla recept och inspiration! Du är den enda på marknaden med dina produkter som är så bra för hälsan. Och den äppelcidervinäger med moder är helt enkelt fantastisk! Äntligen går det att köpa oxo i Sverige! Toppen!

  2. Hej Janina,
    Vad kul att du gillar våra produkter och recept!
    Lycka till i köket!
    / Hälsningar Karin

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*