×

Pepstop

Vegan Mango ”Cheesecake”

Renée Voltaire, 19 juli 2018



Växtbaserad cheesecake för alla tillfällen!

12-14 bitar

Botten
3 dl Raw Bovetegranola – Kakao & Kokos eller Krispig Granola – Amarant, Quinoa & Kanel
3 st Ekologiska Medjooldadlar, blötlagda om de är hårda

Fyllning
3 dl Cashewnötter, blötlagda
1 burk Kokosgrädde Vispbar 32% fett
ca. 1/2 mango (ca. 1 dl fryst mango i tärningar, tina dem innan och låt vätskan rinna av)
1 tsk Ekologiskt Grukmejapulver 
1 ½ msk Näringsjäst
1 msk Raw Agave Naturell
3 msk Virgin Kokosolja, smält
1 nypa Himalayan Crystal Salt
2 nypor Äkta Vaniljpulver

Servering & dekorering
Färska bär
Mynta

Mixa granolan smulig i en blender eller matberedare. Kärna ur dadlarna och mixa med granolan till en botten. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca. 18 cm.
Skölj och sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna. Mixa cashewnötter, kokosgrädde, mango och gurkmejapulver i en matberedare eller blender till en slät smet. Häll i näringsjäst, agave, kokosolja, salt och vaniljpulver och mixa tills smeten är helt slät. Smaka av. Häll fyllningen i formen. Låt stelna i kylen 6-8 timmar. Servera tårtan kall, dekorerad med färska bär och mynta.

Tips! Blötlägg nötterna i ca 5 timmar för att optimera näringen, göra dem mer lättsmälta och lättare att mixa sönder. Om du glömt blötläggningen går det bra ändå, tillsätt en skvätt vatten när du mixar.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*