×

Pepstop

Matchapudding

Renée Voltaire, 9 juli 2018

4 små portioner
2,5 dl vatten
1 tsk agar agar
1/2 tsk Matcha Green Tea Powder
1 nypa Äkta vaniljpulver, om så önskas

Topping:
Kokosgrädde vispbar, 32% fett

Koka upp 2 dl av vattnet och tillsätt agar agar, rör om och låt det lösa sig i vattnet. Ställ åt sidan och låt svalna till 70 grader eller lägre. Vispa ut matchapulvret i ca. 1/2 dl vatten som har värmts upp till 70 grader. Vattnet ska inte vara varmare än 70 grader för att inte  matchans näringsämnen och smak ska förstörs. Lättast är att vispa matcha med en matchavisp i en matchaskål, men det går såklart även med en vanlig visp i en vanlig skål.  Vispa till sist ner vattnet med agar agar i den den uppvispade matchan. Om så önskas, tillsätt en nypa vaniljpulver för en sötare smak. Häll upp i små glas och ställ kallt en stund. Vid servering, klicka lite vispad kokosgrädde på toppen.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*