×

Pepstop

Falsk ”tonfiskröra” på solroskärnor

Renée Voltaire, 24 juli 2018

 

En röra som påminner om den klassiska tonfiskröran i smaken – men den här är helt växtbaserad!

1 skål 
3 dl solrosfrön, blötlagda i ca. 5 timmar.
1/2 rödlök
1 st färsklök, det gröna.
2 msk Plommonvinäger
2 msk Vegan Mayo
ca 10 cocktail kapris
1/2 citron, saften
1 nypa Himalaya Crystal Salt
 

Skölj av de blötlagda solroskärnorna och mixa dem i en mixer eller matberedare i någon minut. Hacka lök och skär kaprisen i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienser, pressa i citronsaft och rör ihop till en röra och smaka av.

Tips! Underbart god röra att ha på glutenfri Surdegsbaguette, med lite gröna blad!

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*