×

Pepstop

Krämig Kokos- & Jordgubbscheesecake

Renée Voltaire, 1 juni 2018


Växtbaserad cheesecake för alla tillfällen!

12-14 bitar

Botten
3 dl Raw Bovetegranola – Kakao & Kokos
3 st Ekologiska Medjooldadlar, blötlagda om de är hårda

Fyllning
3 dl Cashewnötter, blötlagda
1 burk Kokosgrädde Vispbar 32% fett
10 st jordgubbar, färska eller frysta (använder du frysta, tina dem innan och låt vätskan rinna av)
1 tsk Ekologiskt Rödbetspulver
1 ½ msk Näringsjäst
1 msk Raw Agave Naturell
3 msk Virgin Kokosolja, smält
1 nypa Himalayan Crystal Salt
2 nypor Äkta Vaniljpulver

Servering & dekorering
Jordgubbar

Mixa bovetegranolan smulig i en blender eller matberedare. Kärna ur dadlarna och mixa med bovetegranolan till en botten. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca. 18 cm.
Skölj och sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna. Mixa cashewnötter, kokosgrädde, jordgubbar och rödbetspulver i en matberedare eller blender till en slät smet. Häll i näringsjäst, agave, kokosolja, salt och vaniljpulver och mixa tills smeten är helt slät. Häll fyllningen i formen. Skiva jordgubbar och peta ner dem längst med kanten i formen. Låt stelna i kylen 6-8 timmar. Dekorera tårtan med jordgubbar. Serveras kall!

Tips! Blötlägg nötterna i ca 5 timmar för att optimera näringen, göra dem mer lättsmälta och lättare att mixa sönder. Om du glömt blötläggningen går det bra ändå, tillsätt en skvätt vatten när du mixar.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*