×

Pepstop

Hasselnötstårta

Renée Voltaire, 1 juni 2018

Oemotståndligt krämig tårta för alla! 

1 liten tårta, 4-8 bitar

Botten
½ dl Rostade Kokoschips

Fyllning
1 dl Cashewnötter, blötlagda
½ dl Kokosgrädde Vispbar 32% fett
2 msk Virgin Kokosolja, smält
1 dl Hazelnut & Chocolate Spread

Servering & dekorering
Ekologiskt rostade hasselnötter
Färska bär
Kokosgrädde Vispbar 32% fett, kyld

Skölj och sila bort vattnet från cashewnötterna. Mixa cashewnötter och kokosgrädde till en slät smet i en blender eller matberedare. Mixa ner resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela kokoschips i botten på en pajform, ca 12 cm. Bred ut fyllningen över kokosbotten och ställ in i kylen för att stelna. Dekorera med hasselnötter, bär och servera med vispad kyld kokosgrädde.  

Tips! Blötlägg nötterna i ca 5 timmar för att optimera näringen, göra dem mer lättsmälta och lättare att mixa sönder. Om du glömt blötläggningen går det bra ändå, tillsätt en skvätt vatten när du mixar.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*