×

Pepstop

Grön Ärtsoppa med Pepparrotsgrädde

Renée Voltaire, 7 juni 2018

 

En klassiker i ny tappning!

2 portioner 
1 färsk lök
4 dl gröna ärtor, frysta
4 dl vatten
1 msk Veggie Buljong eller Lantbuljong Original
1 dl Kokosgrädde Vispbar 32% fett
1 skvätt Raw Äppelcidervinäger med moder
Virgin Kokosolja, till stekning

Servering & dekorering
Kokosgrädde Vispbar 32% fett, kyld
Pepparrot, riven
Rostade Kokoschips – Wasabi 

Stek löken mjuk i en kastrull med lite kokosolja. Lägg i ärtor och krydda med buljongen. Häll i vattnet och låt puttra i några minuter. Tillsätt kokosgrädde och en skvätt äppelcidervinäger. Häll allt i en blender eller mixa med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av. Vispa den kylda kokosgrädden lätt och blanda med pepparrot. Servera soppan varm eller kall med en klick pepparrotgrädde på toppen. Strö över lite kokoschips med wasabismak för extra krisp och hetta.

Tips! För att bevara den aktiva bakteriekulturen i vår Raw Äppelcidervinäger med moder och på så sett få en probiotisk soppa tillsätter du äppelcidervinägern efter uppvärmning och ät soppan kall. Värmen kan nämligen döda de aktiva bakterierna. 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*