×

Pepstop

Krämig växtbaserad ”ost”

Renée Voltaire, 25 maj 2018

Godaste osten på brickan! 

2 dl Cashewnötter, blötlagda
½ citron, saften
1½ msk Näringsjäst
2 msk Virgin Kokosolja
2-3 msk Kokosgrädde Vispbar 32% fett
2 msk Raw Äppelcidervinäger med moder
1 nypa Himalayan Crystal Salt
1 knippe gräslök
1 knippe dill 

För en nötfri ost: Byt ut cashewnötterna mot 2 dl blötlagda solrosfrön. Tillsätt en extra matsked kokosolja och 2 nypor Örtsalt Ramslök. Smaken från solroskärnorna har en tendens att ta över så krydda ordentligt! 

Tips! Ett färdigt kit med de ingredienser du behöver finns här: Växtbaserad ”ost” och dipp – kit

Skölj och sila bort vattnet från cashewnötterna. Mixa cashewnötterna tillsammans med övriga ingredienser till en jämn smet. Tillsätt kryddor och hackade örter efter eget önskemål, t.ex. gräslök och dill. Spara lite av örterna till att rulla osten i senare. Häll ”ostmassan” på ett bakplåtspapper i en form och ställ in i kylen för att stelna i ca 1 timme. Ta ut ostmassan och forma den till en rulle som du sedan rullar i hackade örter. Förvara osten i kylen. Servera på kex eller bröd!

Tips! Servera i skivor på grillade eller kokta grönsaker!

4 kommentarer

 1. Kan jag byta ut cashewnötterna till mandlar eller kikärtor?

 2. Hej Vanja,
  Vi har gjort den växtbaserade osten på solroskärnor istället för cashewnötter vilket fungerar alldeles utmärk och blev mycket gott. Vi har däremot inte provat att byta ut cashewnötterna mot mandlar (som inte borde vara några problem) eller kikärtor. Testa och se!
  / Hälsningar Karin

 3. Hej !
  Jag undrar hur länge osten håller i kylen??
  Mvh Angelica

 4. Hej Angelica,
  Osten har en hållbarhet på fyra månader.

  Hälsningar Elise
  Kvalitetsansvarig

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*