×

Pepstop

Tamarirostade Mandlar & Frön

Renée Voltaire, 5 mars 2018

Att ugnsrosta nötter och frön i tamari är ett snabbt och enkelt sätt att göra eget snacks – underbart gott att äta direkt som de är eller toppa exempelvis en salladen med. 

Två skålar

1 dl Tamari, lagrad i 6 månader
2 dl Ekologiska Mandlar
2 dl solrosfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandlar i en ugnsform och solrosfrön i en annan ugnsform. Fördela tamari jämnt över frön och mandlar. Rosta i ugnen i ca. 10-15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Sänk sedan temperaturen till 125 grader och låt de torka i ytterligare ca.10 minuter. Ha ett vakande öga på dem så att de inte bränns, och ta ut dem från ugnen när de känns torkade och klara. Redo att ätas – underbart gott!

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*