×

Pepstop

Sparris med proteinrik Sesamesan

Renée Voltaire, 5 mars 2018

Sesamesan är en kryddmix gjord av näringsjäst, rostade sesamfrön och kryddor – boosta maten med B-vitamin och extra protein!

3 Knippe grön sparris
2 nypor Himalayan Crystal Salt
1/2 citron, saften
2 msk olivolja
1/2 dl Sesamesan Grönkål eller Ramslök

Topping:
Tamarirostade frön (till receptet)
Granatäppelkärnor

Skär bort den nedre, eventuellt torra delen på sparrisen. Sjud sparrisen i en bred kastrull alternativt stekpanna i saltat vatten i ca. 3-4 minuter, så att den behåller sin krispighet. Skölj av sparrisen i iskallt vatten så att den inte efterkokar och får tråkig färg. Lägg upp sparrisen på ett fat, pressa över citron och ringla över olivolja. Toppa med sesamesan, tamarirostade frön och granatäppelkärnor – enkelt och gott! Perfekt som tillbehör till grillat eller på buffébordet.

 

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*