×

Pepstop

Kokoskaka med saffran & cashewgrädde

Renée Voltaire, 8 december 2017

8 bitar

Kokoskaka
1 burk Kondenserad Kokosmjölk, à 210 ml
1/2 paket saffran, à 0,25 g
1 nypa Äkta Vaniljpulver
1 dl bovetemjöl
1,5 dl riven kokos
Virgin Kokosolja att smörja formen med

Cashewgrädde
1 dl Ekologiska Cashewnötter, blötlagda minst 5 timmar
ó tsk Rödbetspulver
1 nypa Äkta Vaniljpulver
ó dl vatten
1 msk Virgin Kokosolja

Till garnering
Fikon
Pekannötter
Riven kokos

Rör ut den kondenserade kokosmjölken i en bunke tillsammans med saffran och vaniljpulver. Blanda ner bovetemjöl och riven kokos. Smörj en mindre form med kokosolja och häll ner smeten. Grädda på 200 grader i 10-15 minuter tills kakan fått en gyllenbrun färg. Se upp så att inte kakan bränns. Låt kakan svalna. Mixa alla ingredienser till cashewgrädden till en slät grädde, gärna med en höghastighetsmixer. Tillsätt ett skvätt vatten om du har svårt att få mixerbladen att snurra. Ställ in den färdiga cashewgrädden i kylen tills den stelnat något. Toppa kokoskakan med casewgrädde, fikon, pekannötter och riven kokos.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*