×

Pepstop

Julsnittar med griljerad rotselleri

Renée Voltaire, 8 december 2017

10 snittar

Griljerad rotselleri

1 liten rotselleri
2 msk Veggie Buljong
10 st kryddnejlikor
1/2 burk Ekologisk Senap med Chili
4 msk Rödbetspulver

Snittar
1/4 rödkål
2-3 msk Raw Äppelcidervinäger med moder
1/2 burk Ekologisk Senap med Chili
1 knippe grönkål
1 paket Glutenfritt Bröd – Chia & Hirs

 

Skala och koka rotsellerin mjuk tillsammans med veggie buljong och kryddnejlikor. Koktiden varierar efter storlek, koktiden för en liten rotselleri är ca. 50 minuter medan en stor kan ta upp till 1,5 timme. Använd en sticka för att testa om den är mjuk. Låt svalna innan du griljerar den. Strimla och blanda rödkålen med äppelcidervinäger och låt dra ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda senapen med rödbetspulvret och bred griljeringen på rotsellerin. Griljera i ugnen i ca. 10 minuter. Skär snittar av det glutenfria brödet, bred på ett lager senap och toppa med grovhackad grönkål, den snabbpicklade rödkålen och en skiva av den griljerade rotsellerin.

Tips! Blir det rotselleri över? Servera med ett mandelpotatismos nästa dag.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*