×

Pepstop

Himmelsk mandelkaka

Renée Voltaire, 14 december 2017

 

15-20 bitar

Mandelkaka
Spadet från 1 paket kikärtor, à 380 g
1 dl Björksocker
5 dl mandelmjöl
1 msk Virgin Kokosolja
1 burk Hazelnut & Chocolate Spread, à 180 g

Till ganering
Toppa med dina favoriter t.ex. granatäpple, skivad rå rödbeta, rostade nötter eller bär.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa kikärtsspadet med elvisp till ett marängliknande fluff. Tillsätt björksockret lite i taget. Fortsätt vispa i ca 5 minuter tills de flesta sockerkristallerna har löst upp sig. Vänd försiktigt ner mandelmjölet i marängen lite i taget. Smörj en springform, ca. 18 cm, med kokosolja. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Känn med en sticka så att kakan är klar, den ska vara något kladdig men inte lös. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Ta sedan ut den ur formen och bre på hazelnut & chocolate spread. Garnera kakan med granatäppelkärnor och skivad rödbeta. Servera!

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*