×

Pepstop

Chokladmousse med Rostade Hasselnötter & Cashewgrädde

Renée Voltaire, 27 december 2017

Ca 4 små portioner

Chokladmousse:
1 burk Kondenserad Kokosmjölk, 210 ml
1 Hampachokladkaka eller Chokladkaka 80% kakao, 100 g

Cashewgrädde:
2 dl Cashewnötter, blötlagda ca. 5 timmar
2 nypor Vaniljpulver
Lite vatten

Topping:
1/2 dl Hasselnötter, hackade

Värm den kondenserade kokosmjölken och chokladen i en kastrull på svag värme tills chokladen har smält, det ska inte koka. Rör hela tiden så att smeten blir jämn och inte bränner fast. När chokladen har smält, ta av kastrullen från plattan och fortsätt röra så att smeten svalnar och tjocknar något. Ställ åt sidan. Hacka hasselnötterna och rosta dem i en torr panna så de får färg.

Fortsätt sedan med cashewgrädden. Häll av blötläggningsvattnet och skölj cashewnötterna. Lägg dem i en mixer tillsammans med vaniljpulver och lite vatten. Mixa tills det blir en krämig grädde, mängden vatten avgör om det blir en fastare eller lösare cashewgrädde. 

Fördela Chokladmoussen i små portionsskålar, tillsätt en klick cashewgrädde och toppa med lite rostade hasselnötter. Perfekt som dessert till middagsbjudningen.

Tips! Det räcker att servera små portioner då det är en mättande dessert som innehåller både hampa och nötter.

En kommentar

  1. Tack för alla inspirerande hälsosamma recept och alla dina underbara produkter. Gott nytt år!

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*