×

Pepstop

Pumpa Carpaccio

Renée Voltaire, 2 november 2017

 

2-4 portioner

Pumpa Carpaccio:
250 g pumpa (ca 2½ dl hackad). Vi har använt oss av Butternut pumpa
1 msk rapsolja, till stekning
1 dl olivolja
1 dl äppelcidervinäger med gurkmeja, ingefära och chili
2 st lagerblad
1 tsk himalayan crystal salt 

Till servering:
en liten eller 1/2 större rödlök, hackad
2 msk sesamesan ramslök
ett knippe persilja, lätt hackad.

Skala och skär pumpan i tunna skivor vilket är lättast med en mandolin. Stek snabbt de tunna skivorna i rapsolja i en stekpanna. Blanda olivolja, äppelcidervinäger, lagerblad och salt i en kastrull. Låt allt koka upp och ta sedan av från värmen. Häll den uppkokade blandningen över pumpaskivorna så att de täcks och låt det stå i ca. 1 timme. Sila bort vätskan från pumpaskivorna och plocka bort lagerbladen. Lägg upp pumpaskivorna fint på ett fat och strö över hackad lök, sesamesan och lätt hackad persilja. – Pumpa Carpaccio klar att serveras! 

Tips! Använd den avsilade vätskan som vinägrett till en sallad.

Kommentera

Din epost syns aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*